AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu yaptığı açıklamada, “Sevgili gençler; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Çolakoğlu mesajında, “Sevgili gençler; bilindiği üzere, bağımsızlığa, cumhuriyete ve demokrasiye giden yolda 19 Mayıs'ın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu tarih, bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür” diyerek şunları söyledi:

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" yürekten inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, Erzurum'a, Sivas'a, Amasya'ya velhasıl kısa bir süre zarfında yurdun dört bir köşesine yayılarak, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı topyekûn verilen mücadele sonucunda ülkemiz tamamen düşman istila ve işgalinden temizlenerek ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

İşte onun içindir ki Ulu Önder; milletimizin yaşadığı zor ve sıkıntılı günlerin gençlerimiz tarafından unutulmaması adına, bağımsızlık mücadelesini başlattığı bugünü bayram olarak size armağan etmiştir.

Sevgili gençler, ecdadımızın kanlarıyla yoğrularak kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Şanlı Türk Bayrağımızın altında; vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan muasır medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Sevgili gençler, geçmişini bilmeyen, tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmayan milletler yarınlarına yön veremezler. Geleceğin dünyasında var olabilmenin yolu dünümüzü bilmekten geçer.

Bu yüzden gençlerimiz, Cumhuriyetimizin kazanımlarını anlayan ve koruyan, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan çağdaş, donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalıdırlar. Zira çağdaş medeniyetler ülküsü bu bilinçteki gençlerin omuzlarında yükselecektir.

Sevgili gençler, bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omzunda ilelebet payidar olacaktır. Bütün çaba ve gayretimiz, sizleri yarınlara daha iyi hazırlamak, aydınlık ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtararak bizlere emanet eden başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi