Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde, “Obezite tanı ve tedavisi ile obezitede cerrahi tedaviler” konulu seminer verildi.

Halk eğitimi ve hasta bilgilendirme toplantıları kapsamında, Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, “Obezite tanı ve tedavisi ile obezitede cerrahi tedaviler” konulu seminer Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ve Dr. Öğretim Üyesi İlhan Taşdöven tarafından verildi.

ZBEÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün toplanmamızdaki amacımız Zonguldak valiliğimiz ve üniversitemiz birlikteliğinde halk eğitimine yönelik toplantıların ilkini gerçekleştirmek. Toplantımızda güncel ve evrensel olarak dünyada ve ülkemizde önemli sorun olan obeziteyi ele aldık. Obezitenin tanı ve tedavisi, obezitede yapılan cerrahi işlemler konularında halkımızı doğru bilgilendirmek istedik. İnşallah toplantımız faydalı olur. Obezite ülkemiz için olduğu gibi Zonguldak içinde önemli. Neredeyse 3 kişiden 1’inde obezite veya obezite sorunu var. Buda 600 bin nüfusun 200 bininin obeziteyle ilişkili sorunları olduğunu gösteriyor. Diyabet, şeker hastalığı, kan yağlarının yüksekliği, damar sorunları gibi önemli sağlık sorunları olan hastalarla birlikte yaşıyoruz. Bunlardan daha önemlisi şudur; Zonguldak il genelinde 25 bine yakın öğrenciyi obezite konusunda taradık, öğrencilerin yüzde 56’sının sağlık sınırı dışında olduğu yani dünya sağlık örgütleri ölçütünün dışında olduğunu gördük. Buna yönelik Zonguldak valiliğimiz önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Obezite Diyabet Merkezi ve BEÜ’mizin koordinesinde bir eylem planı başlayacak. Beslenme ve egzersiz yaşam tarzına dair bazı müdahaleler olacak” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi