Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada, “Valilik öncülüğünde ‘Zonguldak’ın Kanında Hayat Var, Sensiz Olmaz Kan Dostum’ sloganı ile kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlenecek” dedi.

Ergenç yaptığı açıklamada, “Kan bankacılığı alanında, kanın güvenli kan bağışçılarından temin edilmesi, kalite standartlarına uygun olarak testlerden geçirilmesi ve uygun koşullarda sağlık kurumlarına iletilmesi sürecinde en önemli etken gönüllü kan bağışçılarının varlığıdır. Her ülkenin kendi kan ihtiyacını gönüllü kan bağışçılarından sağlaması büyük önem arz etmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Valiliği öncülüğünde ‘Zonguldak’ın kanında hayat var, sensiz olmaz kan dosum’ sloganı ile 22-23-24 Eylül 2020 tarihinde ilkini düzenleyeceğimiz ve geleneksel hale getireceğimin kan ve kök hücre bağışı organizasyonumuz için desteklerinizi bekliyoruz. Programımız 22 Eylül 2020’de saat 10.30 da Hükümet Konağı önünde başlayacak, 3 gün boyunca vatandaşlarımız kan ve kök hücre bağışında bulunabileceklerdir. Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunun önemini vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile tüm basın mensubu arkadaşlarımızı kamparyamıza destek vermek üzere programımına davet ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi