Zonguldak Belediyesi, Covid-19 (korona virüs) ile mücadele çalışmaları kapsamında şehrin birçok noktasında dezenfekte çalışması başlattı.

Dezenfekte çalışmaları başta şehir merkezindeki park, dinlenme alanları, duraklar, çay bahçelerindeki masa ve sandalyeler ile halk otobüslerinde başlatıldı.

Dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Öncelikli olarak belediye binamızdan dezenfekte işlemine başlayacağız. Belediyemizin 15’e yakın binası var oraları bitireceğiz. Valilik, Adliye, SGK, Vergi Dairesi, camiler ve huzur evi öncelikli olmak kaydıyla inşallah bir hafta içerisinde dezenfekte işlemlerini bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Corona virüse karşı en önemli tedbirin el hijyeni olduğuna dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Önceki gün valilikte corona virüsle ilgili toplantı yaptık. Belediye olarak bizim üzerimize düşen görevlerin başında dezenfekte işi geliyor. Liman arkasından başladık halk otobüsleriyle devam ediyoruz. Parklar, duraklar ve vatandaşlarımızın sık uğradığı güzergahları tercih ediyoruz. Corona virüs viral bir enfeksiyon yaratıyor. Belli yaşın üzerinde ve sistemik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız daha çok risk altında. Bu nedenle çalışmalarımızı önceliklendirdik. Camiler, huzur evleri ve kamu kurumları başta olmak üzere sırayla bir hafta içerisinde Zonguldak’ta elimizden geldiğince her yeri dezenfekte etmeye çalışacağız. Okullar tatil olduğu için okullardaki dezenfekte işlemlerini okulların açılmasına yakın planlıyoruz. Ama öncelikli olarak Cumartesi günü itibariyle belediye binamızdan dezenfekte işlemine başlayacağız. Belediyemizin 15’e yakın binası var oraları bitireceğiz. Valilik, Adliye, SGK, Vergi Dairesi, camiler ve huzur evi öncelikli olmak kaydıyla inşallah bir hafta içerisinde dezenfekte işlemlerini bitirmeyi planlıyoruz. Taksi, dolmuş ve servis şoförü arkadaşlarımızın da talepleri var gerekli görüşmeleri yaptık sırayla onları da dezenfekte edeceğiz. Corona virüse karşı en önemli tedbir el hijyeni. Damlacık yoluyla ve hızla yayılan bir virüsten bahsediyoruz. Allah’a şükür Zonguldak’ta bir sıkıntı görülmedi ama biz tedbiri elden bırakamayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi