Türk Üroloji Derneği, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ın da yer aldığı 9 ilde prostat kanseri taraması yapacağını açıkladı.

Prostat Kanseri’nde erken teşhisin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Akduman, “Her altı erkekten biri hayatı boyunca prostat kanseri riski taşır. Erkeklerde en sık görülen kanser türü olan prostat kanseri kansere bağlı ölümlerde akciğer kanserinden sonra ikinci sıkılıkta yer alır. Bu nedenle erken teşhis çok önem taşır. Türk Üroloji Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de dahil olduğu, Türkiye genelinde dokuz merkezde prostat kanseri taraması yapılacak. Taramaya 50 yaş üzerindeki tüm erkekler ve ailelerinde prostat kanseri öyküsü olan 40 yaşın üzerindeki tüm erkekler katılabilirler. SGK’sı olan vatandaşlarımızın ek ücret ödemeden taramaya katılabilecektir” açıklamasında bulundu.

Vatandaşları erken teşhis konusunda uyaran Prof. Dr. Bülent Akduman, taramanın 12-23 Eylül tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde yapılacağını ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi