Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gönüllü kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Dünyada üretilemeyen tek ilaç olan kana sürekli ihtiyaç duyulduğunu belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru İbrahim Zayi, sağlıklı tüm insanların kan bağışında bulunması çağrısında bulundu.

Genç Kızılay Kulübünün de destek verdiği kan bağışı kampanyasında kan bağışının önemini belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru İbrahim Zayi: “Kan dünyada üretilemeyen ve kaynağı tek insan olan bir ilaçtır. Dünyada üretilmiyor o yüzden sağlıklı insanların her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Bugün Genç Kızılay ekibinin desteği ile bir kampanyamız oldu güzel gidiyor. Vatandaşların ilgili iyi ama kış mevsimi olduğu için biraz sıkıntıydı. Bizim bir sloganımız var, ‘kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’.  Yani biz sürekli hastanelerde yatan hastalara, ameliyat olan hastalara kan göndermemiz lazım. O yüzden sağlık insanların erkeklerin 3 ayda bir, bayanların 4 ayda bir kan bağışı yapmasını tavsiye ediyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi