Memur Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Sağlık Sen Zonguldak şube başkanı Mehmet Ali Kara yaptığı açıklamada, “Genel Merkezimin aldığı karar doğrultusunda 7 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek” dedi.

Kara açıklamasında, ‘Vatandaşlarımızın acil haller için mağdur olmaması adına hizmet vermeye kesintisiz devam edilecektir” diyerek şunları söyledi:

“Camiamızda özveriyle görev yapan Hekimlerimiz için 01 Aralık 2021 tarihinde mali iyileştirme yapılmıştı ve yapılan iyileştirmeden memnun olduğumuzu belirtmiş, ancak bu iyileştirme çalışmasında sağlık çalışanlarının ayrıştırılmasına karşı da tepkimizi göstermiştik.

Gece gündüz demeden insanüstü bir tempo ile görev yapan, uzun süredir dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi sürecinde yoğun bir şekilde, yıllık izinleri iptal edilerek, çoğu zaman ailelerinden uzak kalarak hizmet veren sağlık çalışanlarının haklı sesini duyurmak için Sağlık-Sen Genel Merkezimiz tarafından bir dizi eylem planı hayata geçirilmiş olup bunlardan biri de iş bırakma eylemidir.

07 Aralık Salı ve 09 Aralık Perşembe günlerinde tam gün olmak üzere Sağlık-Sen olarak iş bırakıyoruz.

Kamuya ait tüm sağlık kurumlarında; Yoğun Bakımlar, Acil servisler, acil ameliyat hizmetleri, 112 ambulans hizmetleri, diyaliz hizmetleri gibi acil sağlık hizmet birimleri dışında kalan tüm birimlerde iş bırakma eylemi gerçekleşecektir.

Sağlık kurumlarında görevli memurların yaklaşık yarısı Sağlık-Sen üyesi olup söz konusu eylem dolayısıyla vatandaşlarımızın hizmet kesintisinden etkilenerek herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına tüm vatandaşlarımızın acil hal dışında sağlık kurumlarına başvurmamaları önem arz etmektedir.Yukarıda sayılan acil hizmet birimlerinde iş bırakma eylemi hayata geçirilmeyecek olup vatandaşlarımızın acil haller için mağdur olmaması adına hizmet vermeye kesintisiz devam edilecektir”

Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, “Zonguldak Madenci anıtı önünde ‘Gündemdeki tartışmalar başta olmak üzere, sağlık çalışanlarının sorunları konulu basın açıklaması yapılacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi