Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 14 Mart Tıp bayramı kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi Dekanlık binasında program düzenlendi.

Dekanlık binasında düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, Tıp Fakültesi Dekan vekili Hakan Bakkal, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Hande Aydemir, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Pişkin, Sağlık Müdürü vekili Bilal Cin, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve doktorlar katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, yaptığı konuşmada, “Bugün 14 Mart Tıp bayramı. Tıp Bayramı hekimlerimizin bayramı. Hekimlerimizin bu bayramını tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın da günleri kutlu olsun. Tabi hekimlik mesleği en kutsal meslek. Bu meslek diğer meslekler içerisinde en zor meslek. Toplumun en çalışkan insanların seçtiği meslek. Hepimiz bu mesleğin değerini biliyoruz. Mesleğin de sıkıntıları var. İnsan sağlığı o kadar önemli. Hekimler bizim baş tacımızdır. En fazla koruyacağımız meslektir. Üniversitemiz tıp eğitiminde bölgenin en önemli kurumudur. En son öğrencilerimizin diplomalarında kalitemizin ne kadar yüksek olduğunu anlıyoruz” dedi.

Doktorluğun zor bir meslek olduğunu ifade Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bütün doktorların hekimlerin bayramını tebrik ediyoruz. Bu tür günler mesleğin sorunlarının tartışıldığı o mesleğe alakayı ilgiyi arttırdığı günlerdir. Öncelikle tıp eğitimi zor bir eğitim. Doktorluk zor bir meslek. Bu mesleğe talip olmakta kolay değil. Zeki olmak gerekiyor. Çalışma azminin devamlı olması gerekiyor. Bunun yanında da kutsallığı var. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada, sıkıntılar yaşanıyor. 2 yıl pandemide çok sıkıntılar yaşadık. Bunun stresini yaşayan doktorlar. Şükür bunun sonuna doğru geliyor. Bizlerde rakamlar üzerinden değerlendirmeler yapıyoruz. Bu aşamaya gelmesinde sizlerin çabası var. Her mesleğin sıkıntıları var. Coğrafyadan kaynaklanan sıkıntılar var. Her mesleğin kendine özel sıkıntıları var. Bunlar aşılamayacak sıkıntılar değil. Gerçekten şu anda sınırımızda ciddi bir savaş yaşanıyor. O insanları düşünelim. Barış oldu eski Ukranya’yı bulmaları zor. Suriye Irak aynı. Bu coğrafya da bizler bu fedakarlığın içerisinde olmalıyız. Cuma günü Şehitler gününü anacağız. Huzur olsun vatan olsun diye o insanlar canlarını verdiler. Birçoğu gazi olarak aramızda yaşıyor” diye konuştu.

Ardından protokol üyeleri tarafından profesörlüğe hak kazanan doktorlara profesörlük belgesi takdim edildi.

Program son bölümünde ise protokol üyeleri tarafından meslekte 35, 30, 25 ve 20 yılını dolduran doktorlara teşekkür belgesi verildi.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi