Türk Kızılay’ının ‘Mobil Çocuk Dostu Alan’ tırı Zonguldak Valiliği öncülüğünde Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Zonguldak’a gelecek.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, 18-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Türk Kızılay’ın ‘Mobil Çocuk Dostu Alan’ tırının Zonguldak’a geleceğini ve 2-3-4’üncü sınıf öğrencileriyle çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirtti.

Bu tür faaliyetlerle Türk Kızılay’ın iyilik elinin çocuklarımıza tanıtılmasını amaçlıyoruz diyen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türk Kızılay bünyesinde Çocuk Programları Koordinatörlüğü ile; okul çağındaki çocukların ve gençlerin güvenli, katılımcı, kapsayıcı bir eğitime ve gelişimi destekleyici etkinliklere katılımını sağlamak böylece 4- 18 yaş aralığındaki çocukların dayanma ve uyum güçlerini artırmak, çocukların yaşamlarına istikrar ve süreklilik anlayışını yerleştirerek kapsamlı eğitim ve eğlence faaliyetlerinin gerçekleştirileceği faaliyet alanlarına erişimleri kolaylaştırılmak amaçlanmaktadır. Çocuk Programları Koordinatörlüğü bünyesinde çocuk dostu alanlarda faaliyetler yürütülmekte ve çocukların faaliyetlere katılımı sağlanmaktadır. Yurt genelinde kurumumuz bünyesinde yürütülmekte olan çalışılmaların tanıtımlarının yapılması Türk Kızılay ruhunun küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza ulaştırılması ve Türk Kızılay’ın iyilik elinin çocuklarımıza tanıtlaması hususunda 18-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Mobil Çocuk Dostu Alan aracımız Zonguldak şehir merkezimize gelecek. Bu minvalde: Valilik binası önünde bulunan boş alana konuşlandırarak faaliyetler yürütmeyi planladığımız Mobil Çocuk Dostu Alana, Zonguldak ilinde bulunan devlet okullarından 2. 3 ve 4'üncü sınıf öğrencisi çocuklarımızın 09.00 ile 10.00 arası, 10.00 ile 11.00 arası, 11.00 ile 12.00 arası, 13.00 ile 14.00 arası, 14.00 ile 15.00 arası ve 15.00 ile 16.00 arası toplam 6 seans olacak şekilde her bir seansa 20 çocuğun katılımı sağlanmak suretiyle toplamda 960 çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz.”

Ergenç, konuşmasını Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederek sonlandırdı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi