Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Bayrak etkili, ağrısız, güvenli ve ameliyata ihtiyaç doğurmayan bir seçenek olarak tarif edilen yeni tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi.

Bayrak, Tedavinin hastada şikâyete neden olan her türlü evredeki hemoroid vakaları için uygulanabildiğini sözlerine ekledi.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Bayrak açıklamasında şöyle dedi:

“Ağrısız, kanamasız, yara bakımı ve pansuman olmayan, istirahat gerektirmeyen en etkili hemoroid ameliyatı basur memelerini besleyen atar damarın bağlanması ameliyatıdır. (Aslında ameliyat denmeyecek kadar basit bir işlemdir). Literatürde HAL ( Hemoroidal Arter Ligasyonu) olarak geçmektedir.

Yöntemin hasta uyutulduktan sonra makatın içerisine ultrason cihazına bağlı küçük bir aletin sokulmasıyla başladığını anlatan Bayrak, ''Hemoroidi besleyen her bir damar bulunuyor ve bu damarlar özel bir iplikle içeriden bağlanıyor. Bu iplikle bağlandıktan sonra birkaç güne kadar damarlar ortadan kalktıkları için hemoroidler kendi kendine küçülüyor.

Ayrıca bu ameliyatlarda ileri derecede hemoroidlerin yarattığı anal mukozalprolopsus (dışarı taşma) hadisesini oradan da kaldırıyoruz. Türkiye’de kısa süredir uygulanmaya başlayan bu yöntemi çok fazla yapan hekim yok. Biz Level Hospital’de yapmaya başladık.  Sonuçlarımız oldukça iyi. Artık hastalarımız tedavi olmak için çekinmesinler” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi