Level Hospital Dünya Sepsis Günü dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarına “SepsisiTanıHayatıKurtar” etiketiyle stant etkinliği başlatmıştır. Halk bilgilendirilmiş, broşür dağıtılmıştır.

Konuyla ilgili Dahiliye Uzmanı Dr. Vedat YALDIZ yaptığı açıklamada;

Sepsis, vücudun enfeksiyona karşı geliştirmiş olduğu kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan, bağışıklık sisteminin çökmesine yol açabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen klinik bir tablodur. Herkes sepsis olabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişiler risk altındadır.

Toplumdan kazanılmış birçok enfeksiyon hastalığının kontrolünde kişisel hijyen alışkanlıkları çok önemli bir yere sahiptir. Enfeksiyon hastalıklarından korunmada en iyi, en etkili ve en ucuz yöntem el yıkamadır. Bu nedenle; çocuklarda küçük yaşlardan itibaren doğru teknikle el yıkama alışkanlığının geliştirilmesi birçok önemli hastalıklardan korunmada oldukça etkili olacaktır. Çocukluk ve erişkin döneminde önerilen aşıların eksiksiz uygulanması da sepsise neden olan enfeksiyonları önleyebilmektedir. Toplumda antibiyotiklerin yerinde ve doğru kullanılmaması sonucunda bu grup ilaçlara karşı bireylerde direnç gelişebilmektedir. Böyle bir durumda, sepsis tedavisi için gerektiğinde antibiyotikler yeterli etki gösteremediklerinden, sepsis tedavisinde başarı sağlanamayabilir. Bu nedenle antibiyotikler doktor kontrolünde kullanılmadır. dedi.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi