Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, son günlerde Türk Kızılay’ını karalamaya yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

Ergenç Kızılay Başkanlığında yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız ve temsilcilerinin maaş aldığı yönünde yapılan açıklamalar Kızılay’ı karalamaya yöneliktir” diyerek şunları söyledi:

“Türk Kızılay’ında görev yapanlar gönüllülük esaslarına göre bu işi yapıyorlar. Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık göreve geldiği günden itibaren 900 milyonluk bütçemiz 7 milyara çıktı. Türk Kızılay’ında gönüllü olarak çalışan sayısı 4 binden 7 bin 500’e çıktı. 750 bin kişiye ulaşan Kızılay’ımızın şu anda 20 milyon insana ulaşıyor yardım gönderiyor. 15 ülkede olan delegasyonumuzun sonrasında şu anda Kızılay’ımız 50 ülkede bayrağını dalgalandırıyor. Türk Kızılay’ımızın bu hale gelmesinde en  büyük pay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık, yönetimi ve illerde bulunan Kızılay başkanlarının sayesindedir”

Türk Kızılay’ı Zonguldak şube başkanı Aydın Ergenç Kızılay’ın çalışmaları ile ilgili de yaptığı açıklamada, “Bayram öncesi 350 ihtiyaç sahibini giydirdik. Bayrama sevinçli girmelerine vesile olduk. Tıp Fakültesi Onkoloji bölümünde yatan  10 çocuğa gerekli yardımı yaptık. 2 çocuğa tekerlikle sandalye hediye edildi.3 projemiz var onların hazırlıklarını sürdürüyoruz. Kurban ile ilgili vekaletlerimizi almaya devam ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız ile tüm Zonguldak halkına teşekkür ediyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi