Türk Kızılay’ı Devrek İlçe Temsilcisi Aydın Çolpa Kızılay Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çolpa açıklamasında, “Türk Kızılay’ı Türkiye’de ve dünyada, insanların en zor anlarında onlara en yakın kuruluştur. Kızılay afetlerde ve olağan dönemlerde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamakta, toplumda yardımlaşmayı geliştirmekte, güvenli kan teminini sağlamaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Türk Kızılay’ı kurulduğu 11 Haziran 1868 yılından bu zamana 152 yıldır kadar yürüttüğü dayanışma kültürü ve vakıf geleneğini en anlamlı şekilde devam ettirmekte, Irk, din, dil ayrımı gözetmeksizin dünyanın farklı coğrafyalarındaki afetzedelerin, muhtaçların, yoksulların yardımına koşarak milletimizin vicdanını ve hoşgörüsünü temsil etmeye devam etmektedir.

Dünyanın bütün kıtalarında üstlenmiş olduğu aktif görev ve misyonu ile milletimizin vicdanını, hoşgörüsünü hakkıyla temsil eden Türk Kızılay’ı tarihten bugüne sürdürdüğümüz dayanışma kültürümüzün ve vakıf geleneğimizin en anlamlı tezahürlerinden biridir. Türk Kızılay’ı gerçekleştirmiş olduğu her bir iyilik faaliyetinde ihtiyaç sahiplerinin ve korunmasız insanların yüzünü güldürürken özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır.

Devrek tük Kızılay temsilciliği olarak, yönetim kurulumuz ve gönüllülerimiz ile birlikte bizler bu iyilik hareketinin bir ferdi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. “Aç, açık, mağdur, mazlum kimse kalmayıncaya kadar, durmak yok iyiliğe devam” sloganıyla aldığımız nefes müddetince, iyilik yolunun yolcuları olmayı en kutsal görev biliyoruz.

Kutlamış olduğumuz Kızılay haftası münasebeti ile, iyilik hareketine  katkı ve katılım sağlayan Bağışçılarımızın, gönüllülerimizin ve Kızılay ailemizin Kızılay Haftası’nı kutluyor, dünyanın dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan Türk Kızılay’ı gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum.” (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi