Kilimli Belediyesi ve Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi işbirliğinde Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kilimli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kan bağış kampanyasına; Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Serap Elibol ve yönetim kurulu üyeleri, Kilimli Kızılay Başkanı Hakan Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZDEMİR, “KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR”

Kan bağışında bulunan vatandaşları tek tek dolaşarak tebrik eden Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, “Biz bugünü daha önceden planlamıştık ve 24 Şubat tarihinde geniş katılımlı bir kan bağış kampanyası yapalım istemiştik. Vatandaşlarımıza duyurmuştuk ve bugün de buradayız. Her ne kadar ben bugün kan bağışı yapamasam da tüm memurlarımızı kan bağışında bulunmaları için cesaretlendirirdik ve şimdi de vatandaşlarımızı yaptığımız duyurularla kan bağışı kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Hepimizin ne zaman kana ihtiyacı olacağını hiç kimse bilemez. Her an başımıza bir kaza bela gelebilir. O yüzden sadece yakınlarımız değil her kim kana ihtiyaç duyuyorsa bizim kanımız onlara şifa olsun diyerek kan bağışında bulunmalıyız diye düşünüyorum. Bu kapsamda sağlığı yerinde olan tüm Kilimli halkını kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

ALTUN, “KAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ”

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ise şunları ifade etti; “İlçemizde Kızılay Başkanlığı tarafından kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kan stoklarında ki azalmalar sebebiyle maalesef çok ciddi kan ihtiyacı bulunmaktadır. Kanın kime ne zaman ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Bir dakika sonra kendimize bile kan ihtiyacımız olabilir. O yüzden tüm hemşerilerimizi, Kilimlili vatandaşlarımızı çok duyarlı olmaya davet ediyorum.”

ELİBOL, “VATANDAŞLARIMIZA ULŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır diyen Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Serap Elibol; “Bu kampanyada Sayın kaymakamımız ile Sayın belediye başkanımız katkıda bulundular. Çok teşekkür ediyor ve kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Kızılay'ın atanan yeni yönetim kurulu olarak kongre öncesi etkinliklerimize başlamış bulunmaktayız. Gençlik Spor İl Müdürlüğündeki kan bağış kampanyası sonrasında Kilimli'deki bu etkinliğe katılmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. İnşallah Kızılay'ın tüm görev alanında çalışmalarımızı artırarak vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi