Zonguldak Kızılay Kan Merkezince düzenli olarak düzenlenen kan bağış sayısında azalma var ama kana olan ihtiyaçta azalma yok.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Mehmet Günaydın, içinde bulunduğumuz süreç nedeniyle kan bağış sayısında azalma olduğunu ama hasta yatağında kan bekleyen hasta sayısında azalma olmadığına dikkat çekerek sağlığı yerinde olan her kesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır diyen Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Mehmet Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak ekiplerimiz haftanın yedi günü şehir merkezinde ve ilçelerimizde aralıksız olarak kan bağışı toplamaya devam ediyor. Fakat yaşanan süreç dolayısıyla kan bağış sayılarında düşüş var ama hastanelerde kana olan ihtiyaç devam ediyor. Her zaman ifade ediyoruz ama bir kez daha ifade etmek istiyorum; kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kendini sağlıklı hisseden tüm duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Süreç içinde insanlarımızda tedirginlik var ama sağlığı yerinde olan herkes kan bağışında bulunabilir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi