Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından başlatılan çalışmalar ve bu çalışmalara destek veren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın girişimleri ile haftanın her Salı günü Gazipaşa Caddesinde bulunan Ziraat Bankası önündeki cepte kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

İlk olarak Kızılay Kan alma aracının kurulduğu cepte kan bağışına vatandaşların duyarlı olduğunu ifade eden Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’ya teşekkür etti.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren her Salı günü Ziraat Bankası önündeki bu cepte kan bağış otobüsümüz yer alarak kan vermek isteyen halkımızın emrinde olacak. Yaz aylarında havaların sıcak olması ve vatandaşların çoğunun tatilde olması nedeniyle kan bağışında azalma oldu. Ama hastanelerdeki kan bağışı ihtiyacı azalmıyor. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Günaydın, kan alma aracını kurduktan sonra kısa zaman içinde 30’a yakın insanın kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, akşama kadar bu sayının 50’yi geçmesini beklediklerini de sözlerine ekledi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi