Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve İl AFAD Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen programda Genç Kızılay Kulübü gönüllülerine afat bilinci eğitimi verildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe; AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç ve Genç Kızılay Kulübü gönüllüleri katıldı.

Programda Genç Kızılay Kulübü gönüllülerine AFAD Şube Müdürü Sami Göktaş, Şube Müdür vekili Murat Kanlı, eğitmen Necla Akyol tarafından afat bilinci, yangın ve deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, konu hakkında yaptığı konuşmada; “AFAD ve Türk Kızılay işbirliğinde Genç Kızılay gönüllülerimize afat bilinci eğitimi veriyoruz. Eğitimimiz 2 gün sürecek ve yaklaşık 200 genç gönüllülerimizi bu konularda bilinçlendireceğiz. Afat hem bedeni hem de maddi olarak insanlara zarar veren bir durumdur. AFAD İl Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise şunları söyledi; “Genç Kızılay Kulübü Başkanımız bizimle bir görüşme yaparak Genç Kızılaycılara afet konusunda eğitim verilmesi konusunda ricada bulundu. Bu çerçevede birlikte düzenlediğimiz programda AFAD İl Müdürlüğümüzde görev yapan müdürlerimiz ve eğitmenlerimiz Genç Kızılaycılarımıza afetten önce alınması gereken tedbirler, afet sırasında ne yapılması gerekiyor, afet sonrası ne yapılması gerekiyor konularına değinecekler. Bu eğitimler bittikten sonra arazi uygulaması yapacağız. Belirleyeceğimiz bir hafta sonu burada aldıkları bilgileri pekiştirmeleri amacıyla Genç Kızılaycılarımıza 2 gün teorik kurtarma eğitimi vereceğiz.”

Konuşmaların ardından AFAD eğitmenleri Genç Kızılay Kulübü gönüllerine afet bilinci konusunda eğitim verdiler. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi