Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile Zonguldak Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni tip krona virüsü (Covid-19) salgını ve Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarının kritik seviyenin altına düşmesi nedeniyle Zonguldak Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenledi. TOKİ Basın Sitesi önünde düzenlenen kan bağış kampanyasına ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Mehmet Günaydın ile çok sayıda gazeteci katıldı.

AKBIYIK: “KAN STOKLARI ARTSIN”

Kan bağış kampanyası hakkında açıklama yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık: “ZGC olarak Zonguldak Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde kan bağış kampanyamıza bugün başladık. Kan bağış kampanyamızın ilk gününü ZGC Projesi olan 110 konutluk TOKİ Basın Sitesi önünde gerçekleştirdik. Kan bağış kampanyamız sadece gazeteci meslektaşlarımız ve ailelerinden ibaret olmadı mahalle sakinleri de kan bağışında bulunarak kampanyamıza destek verdi. Bilindiği gibi koronavirüs salgını ve Ramazan ayı nedeniyle ister istemez kan stoklarında çok önemli oranda azalma oldu biz buradan bir başlangıç yapmış olalım ve bu kapsamda tüm sivil toplum kuruluşları ile sendikalarda kan bağış kampanyası düzenlesin. Bu kampanyalar çoğalarak devam etsin kan stokları artsın. Ayrıca kan bağışı toplama konusunda özveriyle görev yapan Zonguldak Kızılay Kan Merkezi personellerine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜNAYDIN: “KAN STOKLARI EN AZ SEVİYEYE İNMİŞ DURUMDA”

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Mehmet Günaydın ise şunları ifade etti: “Zonguldak kent merkezinde görev yapan çok değerli basın mensuplarıyla ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledik. Katılımlarından dolayı basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz. Koronavirüs salgını ve Ramazan ayı nedeniyle kan stoklarımız en az seviyeye inmiş durumda. Kan her zaman için sürekli ihtiyaçtır. Fakat yaşanan bu sıkıntıdan dolayı biraz daha fazla önem arz ediyor. Bu kampanyanın diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. İnsanlarımızı kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi