Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde Kilimli’de gerçekleştirilen kan bağış kampanyası yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde Kilimli ilçe Jandarma Komutanlığı, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve Zonguldak Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Kilimli Belediye binası önünde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kan bağış etkinliğine Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Kilimli ilçe Jandarma Komutanı Mehmet Üstün, askerler vatandaşlar katıldı.

ALTUN: “KAN STOKLARINDA AZALMA VAR”

Kan bağış kampanyasına katılan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “Kızılay’ımız Kilimli ilçemizde İl Jandarma Komutanlığının katkılarıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Sağlığı yerinde olan tüm Kilimlili hemşerilerimizi pandemi döneminde kan stoklarımızın azalmasından dolayı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Çünkü kan stoklarımızda ciddi azalma olduğunu biliyoruz bu doğrultuda yapılan kan bağışlarıyla kan stoklarımız inşallah artacak. Yaptığımız kan bağışıyla belki de birçok hayatı kurtarmış olacağız” dedi.

ERGENÇ: “KANIN HERHANGİ BİR FABRİKASI YOK, KANIN FABRİKASI İNSAN”

Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ise şunları söyledi, “Yaklaşık bir haftadır İl Jandarma Komutanımız Kıdemli Albay Gönen Süslü öncülüğünde kan bağışı etkinliğimiz devam ediyor. Albayımızla ortaya koyduğumuz bin ünite kan sayısına çok yaklaştık yarın bu sayıyı inşallah geçeceğiz. COVID-19 pandemisinden ötürü kan stoklarımızda yüzde 30 azalma devam ediyor. Zonguldak’ta ki 13 hastanemizin kan ihtiyacının yüzde 95’ini Zonguldak Kan Merkezimiz tamamlıyor. Bu nedenle kan bağışı etkinliklerimize tüm Zonguldaklı hemşerilerimizi davet ediyoruz. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu, kanın herhangi bir fabrikasının olmadığını, herhangi bir eczanede satılmadığını, kanın fabrikasının insan olduğunu her zaman ifade ediyoruz. İnsanlarımızı kan alma araçlarımızı gördüğünde 15 dakikalarını ayırarak kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi