Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganıyla kan bağışına yönelik toplum bilinci oluşturmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’nın 10.’su bu yıl ‘Kan dostum’ ismiyle başladı.

Kampanya, Türk Kızılay’ı Genel Başkanlığı, Zonguldak Türk Kızılay Şubesi işbirliği ve Kızılay Gençlik Topluluğu’nun ve BEÜ çalışanları ile öğrencilerinin gönüllü katılımı ile düzenleniyor.

29-30 Mart tarihleri arasında Farabi Kapalı Spor Salonunda devam edecek olan kampanyanın açılışına, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, BEÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, BEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar, Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı ve Kızılay Zonguldak Şube Yönetim Kurulu, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Kızılay Zonguldak Şube Müdürü Murat Kanlı düzenlenen kan bağışı ile ilgili açıklamasında, “Bizim için önemli olan kan kampanyası da dahil tüm yapmış olduğumuz iyi şeylerde gelenek oluşturmak, tekrarlayabilmek ve sürekliliğini sağlayabilmek. Bu anlamda inanıyorum ki, bu kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek” dedi.

Kanlı, amaçlarının böyle projelerin ülkemiz ve toplumumuz için örnek teşkil etmesini sağlamak olduğunu belirterek kan bağışı kampanyası sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bağış kampanyasının açılışında konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2012 yılından beri sürekli kan bağışında bulunarak bu konuda diğer kurumlara öncülük ettiğini söyledi.

Rektör Çufalı, toplumsal farkındalık oluşturma adına üniversitemizde sosyal sorumluluk projelerine her zaman öncelik verildiğini belirterek insan yaşamı için en temel kaynaklardan biri olan kan bağışı hususunda üniversitemizin gösterdiği duyarlılık sayesinde vatandaşların da gönüllü bağış yapma konusunda teşvik edildiğin ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, Türk Kızılay’ının üniversitemize “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı” takdim ettiğini de hatırlatarak, bütün kan bağışçısı akademik-idari personel ve öğrencilere teşekkür etti.

Açılışta konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise, şehir ile diyalog kurabilen bir üniversiteye sahip olmanın şansını yaşadıklarını belirterek üniversite kökenli Genç Kızılaycıların şehrin her etkinliğinde aktif rol aldığını söyledi.

Türk Kızılay’ının düzenli kan bağışçısı desteğini artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalarına en büyük kurumsal desteklerden birini Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin verdiğine dikkat çeken Alan, yapılan düzenli ve sürekli bağışlar sayesinde Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamada titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Alan, Kızılay ve üniversitenin birlikte yürüttüğü kampanyanın kan teminine önemli katkı sunduğunu ifade ederek, kan bağışı kampanyasında katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Alan ve BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, Kızılay sergisini ve standları gezerek kan bağışçılarıyla sohbet ettiler.

Bu arada BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a kan bağışında bulunduğu için teşekkür belgesi verdi.

İki gün boyunca Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda devam edecek olan 10. Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası, kan bağışında bulunmak isteyen ‘kan dostlarını’ bekliyor. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi