Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun,  sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, “İşgal ettiğim makamın sorumluluğu ile Zonguldak halkını çok ciddi uyarmak ve bilgilendirmek zorundayım” dedi.

Tosun yaptığı açıklamada, “Değerli Zonguldaklı hemşerilerim, Pandemi sürecinde ilk paylaşımımı 19 Mart tarihinde ‘EVDE KAL TÜRKİYE’  başlığı altında yapmıştım, özeti evde kalmaz isek sağlık sisteminin tıkanacağı idi, bu ikazdan itibaren 40 gün bizler için çok zorlu geçti ve literatüre 30 Büyükşehir ve Zonguldak ile girdik” diyerek şunları söyledi:

“İkinci paylaşımımı 23 Nisan’da yine böyle Ulusal bayram günümüzde yapmıştım, özeti; Devletimizin aldığı sıkı önlemlerle ve yerel kararlarla salgının kontrol altına girdiği (halkımızın kurallara uyması ile) yönünde bir müjde yazısıydı. Nitekim takip eden günlerde Zonguldak’ta 21 gün sıfır vaka çıkmıştı, biz de sağlıkçılar olarak çok mutlu olup nefeslenmiştik, zira çok yorulmuştuk.

Bugün kendimi üçüncü mesajımı yazmak zorunda hissediyorum, zira işgal ettiğim makamın sorumluluğu ile Zonguldak halkını çok ciddi olarak uyarmak ve bilgilendirmek zorundayız.

Tabii ki rakam vermeyeceğim gerek de yok, zira en yetkili birinci ağızımız, Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca açıkladı, İstanbul için salgının kontrol altına alınmaz ise korkutucu boyutlara ulaşacağını söyledi.

Ancak şu bilinsin isterim, İstanbul ne ise Zonguldak’ta odur, yani bu sefer dalganın boyutu birinci ile kıyaslanamayacak şekilde büyüktür.

Konunun uzmanlarından Prof. Dr. Kemalettin Aydın‘ın açıklamaları sabittir, ne diyor Kemalettin hoca,virüs yayılım şeklini büyük ölçüde artırdı,çok kolay bulaşabiliyor maalesef bu yönde bir mutasyon söz konusu .

Bugünden itibaren hiç vakit kaybetmeden, Sayın Sağlık Bakanımızı dikkatle takip ederek, birinci dalgadaki hassasiyetin de üzerinde tedbirlerimizi alarak kurallara uyarak, mecbur değilsek dışarı çıkmayarak, bana bir şey olmaz demeden bireysel değil toplumsal düşünerek davranabilirsek başarılı olabiliriz.

Bu arada tüm Kahraman sağlık çalışanlarımıza da teşekkürlerimi sunarım, tekrar en anlamlı bayramımız Cumhuriyet kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi