Okula hazırlık dönemi pek çok ailede heyecanla karşılanmaktadır. Bu durumun en büyük nedeni ise çocuklarının okulla tanışacak olmasıdır. Eğitim hayatının oldukça uzun olduğu düşünülürse pek çok defa çocuklarınız için okul hazırlığı yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız hazırlıklar için öncelikle çocuklarınızın ihtiyacı doğrultusunda hareket etmenizde fayda var. Özellikle okulla ilk defa tanışacak çocuklarınız için yapacağınız alışverişler son derece önemli bir konudur. Yapılacak alışverişte baştan sona tüm ihtiyaçlar bir liste haline getirilmeli ve bu liste doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Satın alacağınız ürünlerin mümkün olduğunca kalite standartlarının üzerinde olmasına dikkat edin. Bütçenize uygun, sizi fazla zorlamayan bir alışveriş için takip edeceğiniz ürünlerin indirimli fırsatını yakalayabilirsiniz.  Özellikle günümüzde alışveriş için en çok tercih edilen yer internet olmuştur. İnternetin bu kadar çok tercih edilmesinde ise alışverişin kolay olması, fiyat olarak her bütçeye uygun olması ve çeşitlilik açısından oldukça fazla imkanları bulundurması diyebiliriz. Okul alışverişi için siz de interneti tercih edebilirsiniz. Kolay bir şekilde yapacağınız alışveriş ile okul ihtiyaçlarının hepsini karşılayabilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken belli başlı konular vardır. Her ne kadar alışveriş de kolaylık sağlasa da, dikkat edilmesi gereken yönleri de vardır. Ürün çeşitliliğinin fazla olması ve pek çok insan tarafından tercih edilmesi bu mecrada çakma ürünlerin bulunmasına da neden olmuştur. İnternetten yapacağınız alışverişlerde mümkün olduğunca bilindik sitelerden premium ürünler tercih edin. Satın alacağınız premium kalite de ki ürünler, kullanım açısından sizlere kolaylık sağlayacaktır. Ürünlerin sanılanın aksine çakma ve kullanışsız olması hem satın aldığınızı araç gereçlerin kullanım ömrünü, hem de kalitesini düşürür. İnce eleyip sık dokumanızda fayda var.

SATIN ALACAĞINIZ ÜRÜNLERDE ÇOCUKLARINIZIN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİN

Özellikle küçük yaşlarda ki çocukların, okulla ilk tanıştığı dönemlerde ayrı bir stres ve heyecan yaşadığı görülür. Oluşan bu stres ve heyecan okula başlangıç dönemi açısından olumsuz bir sonuç doğurabilir. Oluşacak bu tarz olumsuz sonuçlarda sizlere büyük iş düşüyor. Çocuklarınızın okul sürecine alışması açısından atacağınız adımla önemlidir. Okul sürecine hazırlık aşaması açısından ilkokula hazırlık için yapılacak alışveriş de önemlidir. Alışveriş için mümkün olduğunca çocuklarınızla birlikte karar verin. İnternet alışverişi her ne kadar popüler bir durumda olsa da, özellikle okula yeni başlayan çocuklar için kırtasiyede yapılacak alışverişler son derece önemlidir. Kırtasiye ortamının öğrencilerde pozitif bir etki bırakacağından dolayı okula hazırlık için önemli bir rol oynar. Kırtasiye alışverişi için mümkün olduğunca satın alacağınız araç gereçleri çocuklarınızın tercih etmesine önem verin. Satın alacağınız ürünleri onların kullanacağını unutmamanızda fayda var. Her ne kadar satın alacağınız ürünlerin tercihini çocuklarınız yapsa da, fiyat olarak bütçenize uygun alışveriş yapmanız da fayda var. Defter, çanta, kalem, silgi gibi temel okul ihtiyaçları için mümkün olduğunca bütçenize göre para harcayarak premium kalitede eşyalar satın alabilirsiniz. Faber castell defter, en çok tercih edilen defterlerdendir. Ürünün kalitesi ve güvenilirliği açısından faber castell defterler tercih edilmektedir. Satın aldığınız ürünlerin kalitesinden taviz vermemeniz, hem ürünün uzun ömürlü olmasını hem de kullanım açısından son derece fayda sağlayacağını gösterir. Kırtasiye alışverişinde önemli olan bir diğer konu ise her ne kadar tercih hakkını çocuklarınıza vermenizde fayda olsa da, satın aldığınız ürünlerin sayısını ve ihtiyaç olup olmadığını belirlemeniz sizlerin kontrolünde olmasında fayda var. İster internet üzerinden, ister kırtasiyeden olsun, alışverişinizi nereden yaparsanız yapın önceliğiniz satın alacağınız ürünün kaliteli olması ve güvenilir bir marka olmasıdır. Böyle bir durumda satın alacağınız ürünlerin kullanımı açısından memnun kalacaksınızdır.

EĞİTİM VE TEKNOLOJİ İLİŞKİSİ

Teknolojinin hayatımızda yoğun. Bir şekilde hissedildiği bu dönemde, hayatın hemen her alanında teknolojinin yoğun izleri görülür. Bilim be teknolojinin hayatımıza girmesi beraberinde hayatı da kolaylaştırmıştır. Bu durum pek çok nokta da görülmektedir. Eğitimin gelişmesi açısından teknolojinin önemli bir payı vardır. Bilgisayar ve akıllı tahtaların yaygınlaşması, bu alana olan ilgiyi de artırmıştır. Bilgisayar üzerinden kolay bir şekilde bilgiye ulaşmak, pek çok konuyu rahat bir şekilde açıklamak mümkündür. Bilgisayarın bu kadar önemli olduğu bir dönem de olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Hayatı kolaylaştırması açısından bilgisayar doğru bir şekilde kullanıldığında, oldukça büyük bir fayda sağlayacaktır. Bilgisayar üzerinden yapacağınız işlemler pek çok anlamda kolaylık sağlayacaktır. Bilgisayar kadar bilgisayar üzerinden yapacağınız alışverişler de son derece önemlidir. Özellikle yapacağınız teknolojik alışverişlerde son derece dikkat etmeniz gerekmektedir. Bilindik bir marka olması sizin için daha iyi olacaktır. Aynı zamanda bilgisayar hakkında bilginiz yoksa bilen birine danışmanız yerinde bir karar olacaktır. Teknolojinin eğitimde yeri arttıkça öğrenmek de o derece kolaylaşmıştır. Birçok kaynağa herhangi bir ücret ödemeden internet aracılığıyla kolay bir şekilde ulaşılmaktadır. Bu durum hem eğitim şartlarının her geçen gün daha iyi bir hale gelmesini sağlamış, hem de ekonomik açıdan öğrencilerin elini güçlendirmiştir. Teknolojinin gelişmesi her ne kadar hayatı kolaylaştırıp, yaşam kalitesini artırmış olsa da bazı olumsuz yönleri de vardır. Özellikle bilgisayarların doğru kullanılmaması durumunda çocuklar üzerinde son derece kötü bir etki bırakmaktadır. Bu konuda top sizlerin kontrolünde. Bilgisayar kullanımı konusunda çocuklarınızı yönlendirmeniz durumunda karşılaşılacak olumsuz durumları en aza indirisiniz. Teknolojiyi doğru kullanım pek çok anlamda çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacaktır.

OKUL SONRASI SÜREÇTE ÇOCUKLARINIZIN KARARLARININ ARKASINDA OLUN

Okul dönemi ilk sınıftan son sınıfa kadar oldukça geniş bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde iyi kötü pek çok sonuçla karşılaşabilirsiniz. Sizin alacağınız tavırlar, bu sonuçlar üzerinde son derece etkili olacaktır. Çocuklarınızın karşılaştığı herhangi bir olumsuz durumda destek olmanız, onların başarılı olacağına inandırırız gelişimleri açısından son derece önemlidir. Özellikle ilkokul yıllarında çocuklarınızın sanata veya spora merakı olup olmadığını öğrenmeniz, ilerleyen süreçte yönelmek istediği alanda yardımcı olmanız adına önemli bir durumdur. Çocuklarınız hangi konuda başarısız olursa olsun, siz ebeveynlerin desteğini gördüğü zaman kolaylıkla olumsuzlukların üzerinden gelebilirler. Orta da bir sorun varsa bu sorun sadece çocuğunuzun sorunu değil, hepinizin sorunu demektir.önemli olan birlikte bu sorunun nasıl oluştuğu hakkında düşünmek ve çözümü için fikir üretmek olacaktır. Bir diğer önemli konu ise çocuklarınıza seçimleri konusunda özgürlük tanımanızdır. Küçük yaşlardan itibaren aile baskısı gören, kararlarında çekimser olan ve öz güveni olmayan çocuklar, ilerleyen yaşlarda oldukça soru yaşamaktadır. Çocuklarınızın derslerini takip etmeniz, kötü bir durumda gerekirse öğretmeniyle konuşmanız oldukça doğru bir karar olacaktır. Öğretmenlerle iletişim halinde olmanız hem sizin için, hem çocuğunuzun için hem de öğretmen için olumlu bir durumdur. Fikir alışverişinde bulunmanız pek çok yanlış giden durumun üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Özellikle lise ve üniversite sınavına hazırlanan çocuklarda yoğun stresler görülmektedir. Bu streslerin en alt seviyeye indirilmesi için mutlaka çocuklarınızın sosyalleşmesini sağlayın. Aksi takdirde sürekli çalışmak zorunda olan çocuklar, başarısızlık endişesiyle de karamsar düşünmeye başlayabilirler. Sınav sürecinin en iyi şekilde atlatılması empati yolundan geçmektedir. Sonuçlar ne olursa olsun çocuklarınızın arkasında durmanız, oluşacak bir başarısızlıkta onlara destek olmanız oldukça önemlidir. Unutmayın sonuç ne olursa olsun onlar sizin çocuklarınız.

 

Editör: Haber Merkezi