Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 2022-2023 eğitim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Yaz tatili bitti, çalan ders zili ile birlikte yeni eğitim, öğretim yılı başladı. Çocuklarımız, bu yıl her açıdan çok daha zor koşullarda ders başı yapıyor. Yaşanan ekonomik koşullar, başta velilerimiz olmak üzere eğitimin tüm bileşenlerine büyük sorunlar yaşatırken, birçok okulumuzun ekipman, altyapı ve fiziki sorunları devam ediyor; nitelikli eğitim kadrosu ve müfredat gibi konularda geçen yıldan devralınan sorunlar farklı boyutlarda sürüyor. Tüm bunlara ek olarak, öğretmenlerimiz, meclisten ekonomik ve özlük haklarını düzenlemek amacıyla son olarak çıkarılan Öğretmenlik Meslek Kanununun üzerlerinde yarattığı tedirginlikle kürsülerdeki yerini alıyor.” dedi.

EĞİTİMİN BİLİMSEL VE LAİK NİTELİĞİ GÜÇLENDİRİLMELİDİR

Eğitim alanında güçlü bir zihniyet değişiminin yaşanması gerektiğini söyleyen Kantarcı, “Teknolojinin baş döndüren bir hızla ilerlediği tüm dünyada, bu alanda başı çeken ülkelerde, Endüstri 4.0 Devrimi ve sonrası tartışılır, eğitim buna göre şekillendirilirken, bizde, tam tersi uygulamalara imza atılıyor. Yapılan yanlış uygulamalarla çocuklarımızın yaratıcılığı köreltiliyor, spor, kültür ve sanat alanındaki yeteneklerinin artırılması kadar ekonomik gelişimin motorunu oluşturan mesleki eğitime yönlenmeleri de engelleniyor. Eğitim alanında çalışmalarını sürdüren meslek örgütleri öğretim tekniklerinin bilimsel metotlardan uzak olduğunu ifade ederken, bağnazlıktan uzak yenilikçi yaklaşımlarla kapsamlı bir reformunun bir an önce yapılmasını istiyor. Bu sese kulak veriyor, ‘Çağının bilgisiyle donanmış, yurt ve insan sevgisine sahip erdemli insanlar yetiştirmek için not ve sınav baskısından uzak bir eğitim sistemi kurulsun, eğitimin bilimsel ve laik niteliği güçlendirilsin’ çağrılarına destek veriyoruz.” dedi.

DAHA BÜYÜK BAŞARILARA YÖNELMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ OLMALIDIR

Açıklamasında eğitim alanından beklentilerine de yer veren Kantarcı, mesajını, “Sevgili evlatlarımızın her şeyden önce yurt, doğa ve insan sevgisine sahip iyi birer insan olarak yetiştirmelerini istiyoruz. Merak eden, araştıran, sorgulayan, çalışkan bireyler olmaları onlardan en büyük beklentimizdir. Bu güzel ülkenin hangi zorluklardan geçerek bugünlere ulaştığını bir an bile gözden çıkarmamalı, daha büyük başarılara yönelmek en büyük hedefleri olmalıdır. En önemlisi de sevgili öğrencilerle değerli öğretmenlerimiz, ‘Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum hâlinde yaşatır; ya da esarete ve sefalete terk eder’ diyen yüce Atatürk’ün aydınlık yolundan bir an bile ayrılmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere eğitim camiasının tüm bileşenlerinin yeni öğretim yılını kutluyor, herkese başarılar diliyorum” diyerek tamamladı.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi