ZONGULDAK’TA 2009 yılında arkadaşları vasıtasıyla rap müziği yapmaya başlayan Duhan Koç, geride bıraktığı 11 yılda işi bir hayli büyüttü. ‘Duhan HY’ adıyla hafızalara kazınan genç rapçi, 2021 yılına kendi bestelerinden oluşan yepyeni albümüyle girecek.

Kuaförlük mesleğiyle uğraşan baba Soner Koç’un 22 yaşındaki oğlu Duhan’ın rap müziğiyle tanışması uzun yıllar öncesine dayanıyor. 2011 yılında 13 yaşındayken arkadaşları vasıtasıyla kendisini rap müziğin içinde bulan rap aşığı genç 11 yıldır bu müzikle uğraşıyor.

İlk zamanlar telefonuyla video kayıtları yapan ve bunları sosyal medya hesaplarında paylaşan Koç’un paylaşımları kısa sürede büyük beğeni topladı. Beğeniler üzerine işi biraz daha ilerleten genç rapçi, 2016 yılında profesyonel bir düşünceyle stüdyo kurmaya karar verdi.

Babasının büyük destekleriyle stüdyo için gerekli tüm ekipmanları temin ederek evinin bir odasını stüdyoya çeviren Koç, ilk zamanlar amatör olarak yaptığı rap müziğindeki beceri ve yeteneğini geliştirerek profesyonel bir kimlik kazandı.

İlk albümünü 2013 yılında çıkaran Duhan HY, 2016 yılında iki, 2018 yılında üçüncü albümü piyasaya sürdü. Söz konusu albümlerde “Tribalist”, “Anneme Mektup” ve “Yalnız Adam” adını taşıyan parçalarla büyük çıkış yapan rapçi gencin söz konusu bu parçaları sosyal medya ve youtube hesaplarında 200 binin üzerinde tıklanmayla büyük beğeni gördü.

Rap müziğinde belli bir kalite seviyesine ulaşan Duhan, rap müziği ve sanat konuları dışında sosyal sorumluluk kapsamında önemli projelerde de yer alıyor. 2018 yılında Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde kadına şiddet, uyuşturucu ile mücadele ve küçük yaştaki çocuğa taciz gibi sosyal içerik ve konulu projelere yaptığı müzikle destek vererek sosyal sorumluluk görevini başarıyla yerine getirdi.

4’ÜNCÜ ALBÜM İÇİN STÜDYODA

11 yıllık müzik geçmişinde kendisine ait besteleri ve klipleriyle Zonguldak’ta ün yapan Duhan HY’nin en büyük hedefi sesini tüm Türkiye’ye duyurmak. Bunun için genç yaşta hayatının büyük bir bölümünü stüdyoda geçiren Koç, 2021 yılına yine kendi besteleriyle hazırladığı albümüyle girmeye hazırlanıyor.

6 farklı parça besteleyen genç rapçi, albümüne “Yürü be Duhan” adını verdi. “Dünya” adlı parçayı çıkış parçası olarak belirleyen genç rapçi, söz konusu parça için klip çekimlerini Hakan Tabak işbirliğinde sürdürüyor. Klip, 2021’in ilk günlerinde yayına girip tüm müzik platformlarında beğeniye sunulacak.

Yeni yılla birlikte yeni bir albüm heyecanı yaşayan Duhan HY, büyük uğraş verip hazırladığı 6 parçalık albümü çıkarmak için sabırsız bekleyiş içinde.

Albüm hakkında önümüzdeki günlerde takipçilerine bilgiler aktaracak olan Zonguldaklı rapçi, albümüne desteklerinden dolayı şimdiden babası Soner Koç, Hakan Tabak, Arya beat (Mahsun Şinol), Tekta Beatz, Oktay Bayram (Aşıl) ve Terminal Yapım’a (Caner Andaç) teşekkür etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi