Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğünün 69 ambarları mevkiinde yapılan yeni binası hizmet vermeye başladı.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yardım çalışmalarına devam eden Türk Kızılay’ının Zonguldak Şube Başkanlığı ve Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğünün binası tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Çevre düzenlemesi ise yakın zamanda tamamlanacak.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay’ı, kan, afet, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik alanlarında faaliyetlerinin yanı sıra hizmet birimlerinin standardizasyonunu da yapmaya devam ediyor.

Yapılan binanın Batı Karadeniz’deki en güzel Türk Kızılay Şubesi ve Kızılay Kan Bağış Merkezlerinden bir tanesi olduğunu belirten Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, şunları söyledi:

YENİ HİZMET BİNAMIZ ZONGULDAK’IMIZA HAYIRLI OLSUN

“Öncelikle Türk Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık ve genel merkezimize Zonguldak’ımıza kazandırmış olduğu bu bina için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu binanın yapımında yardımlarını hiç esirgemeyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve tüm bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz. Binamız temelinin atılmasının ardından yaklaşık 2 sene içerisinde tamamlandı. Binamızın tahsisi Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı ve Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğümüze yapıldı. Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğümüz yeni binamızda Zonguldak halkına hizmet vermeye başladı. Şuanda binamızın çevre düzenlemesini yapıyoruz. Yaklaşık bin 650 metrekare olan bahçemize üç boyutlu Kızılay’ın rengini taşıyan siyah, kırmızı ve beyaz renklerinde duvar ördük parke çalışmalarımızda başladı. Binamız çok güzel bir hizmet binası oldu. Hatta diyebiliriz ki Batı Karadeniz’deki en güzel Türk Kızılay Şubesi ve Kızılay Kan Bağış Merkezlerinden bir tanesi. Binamızın 3 katında Kan Bağış Merkezi 4’üncü katında ise Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni hizmet binamız Zonguldak’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. En kısa sürede de açılışımızı gerçekleştireceğiz.”

KAN STOĞUMUZ AZALDI LÜTFEN KAN BAĞIŞINDA BULUNALIM

Kan bağışının önemine de değinen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç: “Pandemiden ötürü vatandaşlarımızda kan bağışında bulunmayla ilgili çekinme var ama çekinecek bir durum yok. Kan verme noktasında vatandaşlarımızın herhangi bir tereddütleri olmasın. Kan bağışı yoluyla yeni tip covid 19’un bulaşmadığını doktorlarımız sürekli açıklıyorlar. Ancak bu endişeden dolayı kan bağış sayımızda oldukça düşüş var ama hastanelerde, ameliyat masalarında kan bekleyen hasta sayılarımızda düşüş yok. Kan Bağış Merkezinde görevli olan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız şehir merkezi ile tüm ilçelerimizde çok yoğun bir şekilde kan bağış sayısını artırabilmek adına çalışıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Sağlığı yerinde olan her vatandaşımız 15-20 dakikalarını ayırıp kan bağışında bulunursa birçok hastanın hayata tutunmasına vesile olmuş olacaklar. Yeni tip covid 19 ile mücadelede dikkat etmemiz gerek en önemli kural; sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymak. Bu üç kurala dikkat ettiğimizde virüsün bulaşma riskini azaltmış oluruz. İnşallah devlet ve millet olarak en kısa sürede bu salgının üstesinden geliriz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi