Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction, vücudun belirli bir bölgesinde biriken yağları emmek ve çıkarmak için küçük bir delikten sokulan ince bir kanül kullanır. Liposakşın vücudun belirli bir bölgesinden istenmeyen yağları alır. Liposuction sadece yağları alır ve selüliti gidermeye veya gevşek cildi sıkılaştırmaya yönelik değildir.

Liposuction Nedir?

Liposuction kısaca bölgesel zayıflamadır. Vücudun belirli bölgelerindeki fazla yağ dokusunu çıkarmak ve şekil bozukluklarını gidermek için yapılır. Özellikle karın olmak üzere kalça, bel, basen, diz gibi inatçı lekeli bölgelere uygulanabilir. Liposuction, ince bir kanül aracılığıyla küçük bir kesiden yağ dokusunun emilmesiyle gerçekleştirilir.

Liposuction derin yağ tabakalarında biriken yağların vakum uygulanarak özel kanüller yardımıyla alınmasıdır. Liposuction öncesinde yağ bölgesine özel hazırlanmış bir sıvı enjekte edilerek emilir, yağ hücrelerini yok eder ve kan damarlarını daraltarak kanamayı azaltır.

Liposuction, yağ hücrelerinin sayısını azaltır ve yağ birikimini önler. Liposuction, vücudun herhangi bir bölgesine uygulanabilen kozmetik bir işlemdir. İnatçı lokal yağların alınmasında oldukça etkili bir yöntem olan liposuction hastalara hızlı bir iyileşme süreci sağlar.

Liposuction ince bir mikrokanül kullandığından ameliyat sonrası iz fark edilmez. Bu uygulama, lokal yağı sıvı hale getirmek için yağın biriktiği bölgeye bir anestezik kullanır. Liposuction olarak bilinen liposuction, en sık yapılan ameliyatlardan biridir.

Liposuction nasıl yapılır?

Bu işlem genellikle genel anestezi altında yapılır. Ancak bazı bireysel uygulamalar için lokal anestezi de kullanılabilir. Yağ dokusunun çıkarılacağı alanlar işaretlenir. Daha sonra bu alanlarda küçük kesikler yapılır. Kesi açıldığında özel bir medikal malzeme ile dirençli yağ dokusu aspire edilir.

Liposuction için geleneksel liposuction, analiz alanında 1-2 mm'lik küçük bir kesi yapmayı içerir. Dirençli yağlar çeşitli işlemlerle eritilir. Parçalanmış ve eriyen yağ enjektörden emilir. Ameliyat izinin fark edilmemesi için vücudun kıvrımların altında veya iç çamaşırı altında kalan kısmında ameliyat yapılır.

Lazer liposuction, yağları eritmek için bir lazer ışını kullanır. Erimiş yağ 1-2 mm'lik bir kesiden ince bir kanül ile aspire edilir. En gelişmiş liposuction tekniklerinden biri olan lazer lipolizde böbrekler ve karaciğer yoluyla vücuttan yağlar alınır.

Vaser Liposuction Kimlere Uygulanır?

Kalça, karın, uyluk, hatta yüzünüz ve üst vücudunuz gibi vücudunuzun herhangi bir bölgesinde diyet ve egzersizle eritilemeyen yağlarınız varsa vaser liposuction teknolojisinden yararlanabilirsiniz. Yağ, vücudun bazı bölgelerinde dengesiz bir görünüm yaratarak eşit olmayan bir şekilde dağılabilir.

Vaser Liposuction, her yaştan inatçı vücut yağına sahip yetişkinlerin birçok bölgesinde etkili bir şekilde kullanılabilir

Herhangi bir sağlık sorunu olmayan her yetişkin tarafından yapılabilir. Sadece hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmaz. Bazen fazla kilolar doğumdan sonra üzerimizde birikerek bir yağ tabakasına dönüşür. Vaser Lipo emzirmeyi bırakan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Vaser Liposuction, bu bölgelerdeki bölgesel yağları ve yağları alarak isteğe bağlı olarak daha ince, yağsız bir görüntü sağlar. Vücutta aşırı sarkma yoksa fazla yağlarından kurtulmak isteyenlere uygulanabilir.

Vaser Liposuction yöntemleri nelerdir?

VASER teknolojisinin etkisi yağ transfer işlemidir. Bu liposuction işlemi özellikle hastanın kendi hücrelerinin dudak ve yanakları doldurmak için veya çene çizgisini düzeltmek için nazolabial kıvrımları doldurmak için kullanıldığı durumlarda tercih edilir.

Vazektomi ile derinin alt katmanlarındaki istenmeyen yağlara ses dalgaları ile ulaşılır ve bu dokular sıvılaştırılarak parçalanır. Vücuda şeklini veren deri altı yağ dokusu bu işlemden zarar görmez. Bu nedenle ciltte sarkma, salınım veya pürüzlülük olmaz. Damarlar daha az etkilendiği için kanama ve morarma olmaz, bu nedenle ameliyat sonrası dokuların iyileşme süresi ve ameliyat sırasında daha az hasar kısalacaktır.

Hastalar kısa sürede normal hayata dönebilir. Ayrıca vaser liposuction tekniğinin kullanımı kolay olduğu için doktorların liposuction konusunda zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur ve böylece hasta daha kısa sürede uyuşturulur. Vaser liposuction'da yağ dokusuna sıvı enjekte edilir. Bu sıvı ile yağ dokuları şişer.

Tedavi edilecek bölgeye 1 ila 2 mm'lik küçük bir kesi uygulanır. Bu kesiler aracılığıyla vücuda verilen kanallar aracılığıyla ses enerjisi iletilir. Sonik enerji şişmiş yağ hücrelerini patlatarak onları katıdan sıvıya çevirir ve yağ tamamen erir.

Kesitisiz yağ eritme, vaser liposuction uygulamasının geleneksel liposuction uygulamasına kıyasla gerçekten teknolojik olarak gelişmiş olduğunun kanıtıdır. Vaser ile liposuction sonrası iyileşme süreci çok hızlı gerçekleşir. Gelişmiş Vaser teknolojisi sayesinde dokuları ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Kollajen üretimini aktive ederek cildin elastikiyet seviyesi de biraz arttırılabilir. Yağ hücreleri sıvılaştırılıp vücuttan atıldığında cilt genişler. Vaser liposuction ile cilt dokusu sıkılaştırılır ve tedavi bölgesine uyum sağlanır. Cilt gerilmeye başlar ve vücutta yavaş yavaş şekillenir.

Karın germe ameliyatı nedir?

Karın germe olarak da bilinen karın germe, estetik cerrah tarafından yapılan bir işlemdir. Karın germe ameliyatı karın bölgesine ve karın dediğimiz bölgeye uygulanan karın estetiği ameliyatları arasında en etkili sonuçlardan biridir.

.Karın germe ameliyatı sonrası kişi düz ve fazlalık bir karına sahip olabilir. Ameliyat sonrası talimatlara uyulursa hasta hızla iyileşebilir ve günlük hayatına devam edebilir.

Karın germe ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı fiyatı, tedavi edilecek bölgenin deformasyonuna ve yapılan çeşitli işlemlere göre değişmektedir. Ayrıca karın germe işleminin uygulandığı bölge de karın germe için tedavi ücretinin belirlenmesinde etkili faktörlerden biri olarak kabul edilir.

Karın germe ve liposuction ameliyatının toplam maliyeti hesaplanırken ameliyatın maliyeti, kararlaştırılan hastanede kalış süresi, ameliyata bağlı olarak hastanede kalış sayısı gibi faktörler dikkate alınır.

Editör: Haber Merkezi