Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle başladı. Kurala uymayanlara, 1152 TL para cezası kesilecek.

Otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, çekici ve ticari araçların tamamını kapsayan kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başladı 1 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.

Kış Lastiğinin önemine değinen Güven Rot Balans işletmecisi Murat Bozkurt: “Kış lastiği takma zorunluluğu yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor. Kış lastiği yüksek yola tutunma ve yolu kavrama gücü ile daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlar. Kış lastikleri sayesinde ıslak ya da kaygan yollar üzerinde fren mesafesini kısaltır. Kar, buz, su üzerinde veya çamurlu yüzeylerde araba kullanırken üst düzey güvenlik sağlar. Hususi araçlar kış lastiği uygulamasının dışında tutulmaktadır. Fakat bedeni ve maddi zararların önüne geçebilmek için kış lastiğini kullanmak her araç için oldukça önemlidir. Bu sebeple sürücülerin lastik değişimlerini yapması önemlidir” dedi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi