Sanat ve kültür alanında kalıcı eserler ortaya koyan Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Türk Sanat Müziği (TSM) Topluluğu tarafından düzenlenen konser halkın büyük beğenisini topladı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde Şef Levent Özger yönetiminde düzenlenen konsere, Devrek Belediye Başkanı Vekili Şeref Aydınlı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, CHP Devrek İlçe Başkan Yardımcısı Kazım Darıcı, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, ADD Başkanı Tülay Karademir ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sunumunu şair-yazar Selma Aydın’ın yaptığı korserin açılışında bir konuşma yapan ROSAK Yönetim Kurulu ve Topluluk Grup Başkanı Leman Öztürk, müziğin yaşamın en önemli unsuru olduğunu belirterek, Koro çalışmalarına, konserin düzenlenmesine katkı koyan müzikseverlere teşekkür etti. Sanatı ve kültürün her zaman desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

ROSAK Türk Sanat Müziği Topluluğu korosu ve solistleri tarafından Rast, Uşşak, Muhayyer Kürdi ve Kürdi makamlarından oluşan 23 eseri seslendirildiği konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman eskimeyen ve dillerden düşmeyen şarkıların seslendirilmesine vatandaşlar alkış tutarak eşlik etti.

Konseri, Devreklilerin yanı sıra, Safranbolu, Amasra, Çaycuma, Gökçebey ve Bartın’dan gelen çok sayıda sanat sever ilgiyle izleyip dinledi.

Şef Levent Özger şarkıları müzikseverlerle buluşturduklarını belirterek,“Dillerden düşmeyen şarkılarımızdan derlediğimz konserimiz ile sizleri eğlendirmeye çalıştık, umarım sizleri mutlu etmeyi başardık. Ayağınıza, yüreğinize sağlık, konserimize şeref verdiniz” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonrasında Şef Levent Özger ve koro üyeleri sevgi yağmuruna tutuldu ve topluluk ayakta alkışlandı.

Konser bitiminde Devrek Belediye Başkan Vekili Şeref Aydınlı ile ROSAK Başkanı İbrahim Tığ, koro Şefi Levent Özger ile koro üyelerine buket sunarak teşekkür etti.

ROSAK Başkanı İbrahim Tığ, “Başta hocamız, şefimiz Levent Özger olmak üzere, Türk Sanat Müziği Koro üyelerimize ve katılımları nedeniyle de tüm halkımıza teşekkür ediyorum.Topluluğumuzu ortaya koydukları başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi