Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma Derneği (KOB-DER) 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde Otizmli çocuklara destek amaçlı sergi açtı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergiye; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın eşi Ceyda Alan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Kültür Müdürü Kemal Akçay, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, AK Parti İl kadın kolları siyasi ve hukuki işler birim başkanı ve Kozlu belediye meclis üyesi Şennur Danış, dernek üyeleri, vatandaşlar ve özel çocuklar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde otizmli arkadaşlarımızın yaptığı serginin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Sergi hakkında bilgi veren KOB-DER Başkanı Arife Dereli, “Otizmli çocuklarımız ve velilerimizin hazırlamış oldukları ürünleri Otizm haftası dolayısıyla hem çocuklarımızı hem de velilerimizi motive etmek amaçlı sergilemek istedik. Sergimizde bulunan ürünlerin satışından elde edilecek gelir yine derneğimizde çocuklarımızın yapacakları çalışmalarda kullanılacak. Bugün açılan sergimiz 6 Nisan Çarşamba gününe kadar açık kalacak” diye konuştu.

Sergiyi gezen vatandaşlar ise Otizmli çocuklar ve velilerinin el emeği göz nuru çalışmaları beğendiklerini ifade ettiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi