27 Mart Dünya Tiyatro Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Zonguldak Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile Zonguldak Merkez, Çaycuma, Kozlu ve Kilimli tiyatro topluluklarının da katılımı ile Madenci Anıtı’nda toplanan gruplar Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Madenci Anıtı’nda Zonguldak’ta “Göçük Mehmet” tiplemesi ile tanınan tiyatrocu Fahri Bozbaş ve tiyatrocuların gösterileri ilgi ile izlendi.

SANATÇILARIMIZ İLE BİR ARADA OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Zonguldak Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Armağan Gürgenç burada yaptığı konuşmada, “Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro günü. İlimizde faaliyet gösteren tiyatro sanatına gönül vermiş tiyatro dostları ile birlikte Madenci Anıtı önünde toplanmış bulunuyoruz. Birlikte büyük işler başaracağına inandığımız sanatçılarımız ile bir arada olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sanatçılarımız ile birlikteliğimizin artarak devam edeceğine şehrimizin sosyal yaşam kalitesinin giderek artacağına canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Madenci Anıtı önünden yürüyerek Valilik binası önüne gelen kalabalık, Atatürk Anıtı’nda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

BU ETKİNLİKLERDEN PANDEMİ DOLAYISI İLE MAHRUM KALMIŞTIK

Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Valilik binası önünde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur demektir’ diyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Bu şiarla sizleri burada görmekten, burada ağırlamaktan gerçekten onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Hepinizin bildiği gibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü. Bugün de Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak böyle bir etkinlik düzenledik, böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Uzun zamandır bu etkinliklerden pandemi dolayısı ile mahrum kalmıştık ama inşallah bundan sonra çok daha etkin bir şekilde siz değerli Zonguldaklılara hizmet etmekten onur duyacağız” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi