Sanatçı dostları, gezginci, çevreci, aktivist, hayvan sever gibi kimlikleri de bulunan Prof. Dr. Orhan Kural’ın anısına bir albüm yayımladı. Çaycuma Belediyesinin de destek verdiği albüme Atilla Atasoy, Burhan Şeşen, Derya Köroğlu, Gökhan Şeşen, Haluk Levent, İlhan Şeşen, Kemal Burkay, Leman Sam, Zeynep Altıok Akatlı, Nalan Yıldız, Nejat Yavaşoğulları, Selcan Yıldırım, Selim Atakan, Serap Yenici, Şevval Sam, Vedat Sakman, Zafer Doğan gibi ünlü sanatçılar çeşitli şekillerde katkı sundu.

Proje koordinatörlüğünü yorumcu, müzikolog Serap Yenici’nin yaptığı albümden elde edilen gelirle Prof. Dr. Orhan Kural anısına bir orman oluşturulacak. İTÜ Maden Fakültesindeki görevi nedeniyle Zonguldak’ta, özellikle maden camiasında çok yakından tanınan biri isim olan Kural, 23 Aralık 2020’de Covid 19 nedeniyle hayatını kaybetmişti.

ALBÜM ORHAN HOCA İLE BİRLİKTE OLUŞTURULMAYA BAŞLAYAN BİR PROJE

Katkıların dolayı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya da teşekkür edilen albümün sunuş yazısında, “2020 yılı ekim ayında müzikolog, besteci ve yorumcu Serap Yenici’nin önerisi üzerine, Orhan Hoca’mız ile birlikte oluşturmaya başladıkları bir projedir.

Çevreci, hayvan sever, sigara ve israf karşıtı olan, çoğu kez yılmadan tek başına mücadele veren Orhan Hoca’mız 23 Aralık 2020 tarihinde Covid-19 nedeniyle hayata veda etmiştir. İnsanlık adına yaptığı tüm çalışmalarından dolayı kendisine minnettarız. Yol şarkıları albümü Orhan Hoca’mızın beklenmedik vefatının ardından Serap Yenici koordinatörlüğünde içeriği geliştirilerek onun anısına hazırlanmıştır.

Geliri Orman Genel Müdürlüğünün tahsis edeceği bir alanda, Orhan Hoca’mız anısına orman oluşturulması için kullanılacaktır. Yol Şarkıları albümünün hazırlanmasında emeği geçen herkese ve albüme katkı sağlayan sanatçılara ve sponsorlara teşekkür ederiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi