Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ressam Aysel Özdemir Şık’ın yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı.

Alınan bilgiye göre, evli 1 kız 2 erkek çocuğu annesi olan Aysel Özdemir Şık, Karabük’te doğdu. Liseyi bitirinceye kadar Safranbolu’da yaşadı. Halen Karabük Merkez İlçede yaşamakta. Okul öncesi 5-6 yaşlarında komşusunun yaptığı karakalem resim çalışmaları ilgisini çekti. Resim yapma serüveni bur şekilde başladı. Resim yapma serüveni bu şekilde başlamış oldu. İlkokuldan itibaren resim yapmaya başladı. Liseden sonra 2000 yılına kadar ikamet ettiği mahallede yaşayan öğrencilere verilen yağlı boya ödevlerine ait yağlı boya tablolarını yaptı. Resim tutkusu nedeniyle 9 yıl boyunca 9 ayrı resim hocasının kurslarına devam etti ve sertifikalar aldı. Bu dönem içinde yağlı boya tabloları yapmaya devam etti. Yaptığı tabloları kendi adına veya ortak açılan çok sayıda sergide tamamladı. Yağlı boyu tablosu sipariş aldı ve tamamladı. Yağlı boya çalışmalarını yapmaya aynı heyecan ve tutku ile devam etmekte.

Serginin açılışında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, “Aysel Harım çok amatör ruhla profesyonelce çok güzel işler yaptı. Kendisi açılışı yapar mısınız dediğinde seve seve yaparım dedim. Güzel bir emek her emeği belirli bir zaman harcayarak yaptığı için bu emeği karşılıksız bırakmam istemedim. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bölgemizde sanata önem veren değerli sanatseverlerimiz var. Her alanda bunları görüyorum onlardan bir tanesi Aysel hanım, kendisine sabır gösteren eşini tebrik ediyorum” dedi.

Açılan resim sergisinde 45 adet yağlı boya tablosu yer alırken, sergi Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Sergi açılışına, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Akçay ve misafirler katıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi