2. Ligde, Play-Off hedefleyen Zonguldak Kömürspor 16’ncı haftadan bu yana 5 maç sonra mağlup oldu. Aslında iç sahada güzel bir galibiyet haftası olabilirdi. Ben diyeyim başaramadık, siz deyin beceremedik!

İkinci yarının ilk haftasında, deplasmanda 1-0 yenik durumdayken alınan 2-1’lik Fethiyespor galibiyetiyle havaya giren taraftar, yönetimin ve teknik direktör Şenol Demir’in 1461 Trabzon maçı öncesi “destek çağrısı”na kayıtsız kalmadı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 4 binin üzerinde bir taraftar topluluğu maçı yerinde takip etti. Anlayacağınız “destek noktası”nda gereği fazlasıyla yapıldı. Ambiyans çok iyiydi, “sol kapalı” her zaman ki gibi 90 dakika hiç susmadı, futbolculara artı motivasyon sağladı.

Maç öncesi her şey lehimizeydi. Hava güzel, zemin on numara, taraftar müthiş, takım tam kadroydu. Galibiyet havasına çoktan girmiştik.

Maça çok iyi başladığımızı söyleyebilirim. İlk 15 dakikada 3 net pozisyon. Birinde direğe takıldık, diğer ikisi “Bu da kaçar mı?” denilen cinstendi. Netice itibariyle çerçeveyi bulamadık. Pozisyonun içindeki oyuncular üst seviye oyuncular olunca, kaçan gollere üzülmemek elde değil. O dakikada bir ya da ikisini gol yapsak, başka bir maç hikayesi yazılacaktı. Yukarıda belirttiğim gibi gol atmayı başaramadık, bir başka deyişle beceremedik.

Sonrasında iş tersine döndü. Karşınızdaki takım öyle sıradan bir takım değil. Bir anlık dalgınlığı, boşluk veya konsantre kaybını kendi lehine çevirebilen özelliğe sahip. Her an skor üretecek özellikli oyuncular var. Aslına bakarsanız yenilen ilk gol yoktan var edilen bir gol. Taç atışıyla başlayan bir pozisyonun ürünü. Ceza alanı içinde boşta bırakılan bir oyuncu, elini kolunu sallaya sallaya golünü attı, üstelik röveşatayla...

Peşine yenilen golü de bizim takıma yakıştıramadım. Savunmayı ilk planda tutan bir oyun anlayışına sahip bizim takım, savunma hatasından kaynaklı gol yiyor. Nerede savunma güvenliği, nerede adam adama markaj! Çok basit oldu, ilk gol de basitti, ikinci gol de... Böyle üst seviye takımlara açık alan fırsatı verirseniz sonuç pahalıya patlar.

İki dakika içinde yenilen goller üzerine iki farklı mağlubiyetle neticelenen bir haftayı geride bıraktık. Aslında puan alabileceğimiz bir maçtı. “Yenemiyorsan, yenilme” taktiğini uygulayabilirdik. En azından 5 puan önümüzde yer alan rakiple aradaki puan farkını koruyabilirdik. Şimdi fark 8’e çıktı. Son oluşan puan cetveline göre ilk 3’ü yakalamamız çok zor.

Bundan sonraki bölümde işimiz 4, 5 ve 6’ncı sırayla olacak. 4’üncü İskenderunspor ve 5’inci Van Spor’un 5, 6’ncı Karacabey Belediyespor’un 3 puan gerisinde, 7’nci Ankara Demirspor’la puan puanayız. 3 puanlık sistemde 3 puan da fark değil, 5 puan da. İşin bir başka yanı bu dört takımla henüz oynamadık. Kazandığımızı varsayın, farkı kapatıyoruz.

O yüzden 1461 Trabzon yenilgisini unutalım. Kaybettiğimiz sadece bir maç, haliyle ligde kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Uzun bir maratondayız ve bu lig köprüsünün altından daha çok sular akar. Havamızı bozmayalım, bu hafta itibariyle kaçan kaçtı, giden gitti.

Geçmişe takılı kalırsak, bir adım öteye gidemeyiz. Yapmamız gereken tek şey, hatalardan ders çıkarmak. Ders çıkaralım ki bir sonraki maçta aynı hatalara düşmeyelim. Önümüzde Adıyaman FK maçı var. Zor ya da kolay maç ikilemine hiç girmeyeceğim. Bu ligde kolay maç olmadığını söylemeye gerek var mı? Görüyoruz işte, herkes herkesi yenebiliyor. Herkes herkesten puan alabiliyor.

Bu hafta yenilmemiz, bundan sonra yenileceğimiz anlamı taşımaz. Nasıl ki Trabzon geldi bizi Zonguldak’ta yendi, biz de gideriz Adıyamanspor’u Adıyaman’da yeneriz. Bu haftaki 3 puan kaybından sonra zaten galibiyet şart oldu. Deplasmanda beraberlik iyi netice gibi olabilir. 

Hayır efendim, iç saha yenilgisi sonrası deplasmanda alınacak beraberlik de benim nazarımda büyük kayıptır. İki maçta 5 puan kaybı yaşayacaksak, o zaman biz neden Play-Off’tan bahsediyoruz. O yüzden bu hafta tek kelimeyle ka-zan-ma-lı-yız.

Adıyamanspor maçı sonrasında kendi evimizde 4 gün arayla oynayacağımız iki maç var. Biri Kırklarelispor, diğeri Vanspor FK. Kırklareli takipçimiz, Vanspor Play-Off yolunda rakibimiz. Belki maçtan maça atlıyoruz ama genel perspektifden bakacak olursak, gün gelecek hepsiyle tek tek oynayacağız. Bu maçları günü geldiğinde konuşuruz. Öncesinde Adıyamanspor maçını yüzümüzün akıyla geçmeliyiz. 3 puan diyorum, başka bir şey demiyorum. 

Editör: Haber Merkezi