Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dün gece av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçı tekneleri olumsuz hava koşullarına rağmen öğlen saatlerinde kasa kasa balıkla geri döndü.
Kdz. Ereğli ilçesinde dün gece balık avı için denize açılan balıkçılar zaman zaman olumsuz hava koşullarıyla karşılaştı. Yaşanan zorluğa rağmen balıkçıların ilk günü bereketli geçerken tekneleri ile kasa kasa balıkla döndü. Balıkçılar ilk gün kasalar dolusu mezgit ile geri dönerken, barbun ve istavrit de aldı.
Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Toprak ilk gün olmasına rağmen 38 kasa balıkla döndüklerini belirterek sezonun daha iyi geçmesini beklediklerini söyledi. Toprak, “Sezonumuz açıldı, bütün balıkçılarımıza hayırlı bereketli bir sezon diliyoruz. İnşallah avımız bu sene bol olacak. Havalar çok sıcak. Havaların sıcak olmasından dolayı randıman biraz düşük. Gelecek olan fırtınanın avımıza olumsuz etkisi olabilir. Yaz havası, plaj havası var gördüğünüz gibi. Şu an da çıkan balığımız mezgit. 38 kasa mezgit avladık. Bugün ilk balığımız henüz fiyatlar daha belli olmadı" dedi.