Karabük’te ilkokul mezunu Ahmet Balyemez, AR-GE çalışmaları dahilinde kurduğu makine ile geri dönüşümü olmayan plastiklerden dizel, temizlik tineri, karbon siyahı, prolitik yağ ve parafin üretti.
Aslen Şanlıurfalı ve ilkokul mezunu 56 yaşındaki Ahmet Balyemez, Karabük Üniversitesi Tekno Kent içerisinde yanında kimyager, çevre mühendisi gibi üniversite öğrencileri ile birlikte 5 yıllık AR-GE çalışmasını tamamladığı ve tamamen kendi ürettiği yerli ve milli makineyle plastik atıkları ülke ekonomisine geri kazandırıyor. Kurduğu sistem ile adeta üniversite mezunlarına taş çıkan ilkokul mezunu Balyemez, dünyada atık plastiklerin çok ciddi ve büyük sorunlar yaşandığını ve bu sorunlarla ilgili gerek doğa ile gerek denizlerde bütün atık plastikleri piroliz yöntemi ile enerjiye ve ekonomiye dönüştürdüklerini söyledi.
İlkokul mezunu olmasına rağmen her başvurduğu yerden ‘Siz bunu yapamazsınız’ diyerek geri çevrilen ve oğlunun dahi bu cevaplardan dolayı yanından ayrıldığını anlatan Balyemez, Tekno Kentte kendi imal ettiği makineyi daha da geliştirerek, yeni hedefinin dünyanın en büyük sorunlarından biri olan sıfır emisyonlu makineleri üretmek olduğunu anlattı.