Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kent Merkezinde gezerek vatandaş ve esnafları maske, hijyen ve sosyal mesafe konularında uyardı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a denetimlerde vali yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı ve zabıta ekipleri eşlik etti.

Her hafta denetimlere devam ettiklerini belirten Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu hafta il merkezimizde pandemiyle ilgili alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını yerinde görerek, inceleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Bir taraftan rehberlik yapıyoruz, bir taraftan onların uygulamalarının genelgelere, emirlerine ne kadar uyumlu olduğunu yerinde görmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla halkımızın bilinci şuan itibariyle iyi. Bu bilinci biz daha artırabilir miyiz gayreti içerisindeyiz. Basınımıza da bu konuda önemli görevler düşüyor. Hep beraber basın, kamu ve halkımızın bilinçlenmesiyle inşallah bu problemi çözeceğiz. İlimiz açısından şuanda çok rahatsız edici bir durumda değiliz ama yine vakalarımız var. Hedefimiz bu vakaları sıfıra indirmektir. Daha fazla duyarlı olalım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi