Zonguldak’ta turizm sektöründe yer alan aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilan edilen 2022 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı sonuçları açıklandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ajansa sunulan “Zonguldak Sağlık Turizmine Hazırlanıyor” başlıklı proje başarılı olarak değerlendirdi ve onaylandı.

Proje kapsamında Zonguldak’ta sağlık kurumları mevcut durum analizi yapılması, sağlık sektörünün GZFT Analizi, yerel aktörlerin sağlık turizmi hakkında genel bilgi ve farkındalığının ölçülmesi, Zonguldak’ta sağlık turizmi hedeflerinin tespiti, Zonguldak’ta sağlık turizminin geliştirilmesi için önerilen eylemler ve yapılabilecek yatırımlar için sistemsel önermelerde bulunulması konularında çalışma yürütülecek.

Projenin uygulanması ile Zonguldak’ın sağlık turizmi potansiyeli ortaya konacak ve bu rehber niteliğinde olan çalışma ile konunun tüm aktörleri ortak bir çalıştay düzenleyecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “İlimizde mevcut sektörleri güçlendirmek için birçok çalışmayı eş zamanlı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Oda olarak Turizm ve Gastronomi alanlarına özel çalışmalar gerçekleştirdik. Yine BAKKA desteği ile Malay ve Zılbıt yemeklerine coğrafi işaret almak için projemiz devam ediyor. Bu projemizde ise meslek komitelerimizden bize gelen talepler doğrultusunda sağlık turizmi özelinde bir çalışma başlatıyoruz. Zonguldak’ın mevcut turizm potansiyelini sağlık sektörü ile birleştirmek ve ilimizde sağlık turizmi çalışmalarına hız vermek istiyoruz. İlimizin nitelikli sağlık alt yapısı, nitelikli sağlık kurum ve kuruluşları, nitelikli sağlık çalışanları, Almanya ile doğrudan uçuşlara sahip olan havaalanımız ve gelişmekte olan doğa ve kültür turizmi seçeneklerimiz bizi bu konuda çalışmak için teşvik etti. Projemiz ile Zonguldak’ın mevcut sağlık turizmi potansiyeli ortaya çıkacak. İlimizde sağlık turizmi ile alakalı bir farkındalık oluşacak. İlerleyen dönemlerde de tüm paydaşlarla bir çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. Projemiz şimdiden hayırlı olsun. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sağlamış olduğu destekten ötürü teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi