Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada ”Pandeminin başladığı ilk günden bu yana maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet ederek hem fiziki olarak odamızda, hem de online olarak elektronik ortama taşıdığımız hizmetlerimizle hem çalışanlarımızın hem de üyelerimizin sağlığını korumaya yönelik önlemler aldık” dedi.

Demir açıklamasında şunları söyledi:

“Oda sicil birimimizce verilen faaliyet belgesi, oda kayıt sureti, ihale tarihli faaliyet belgesi hizmetleri ile aidat ve borç ödeme hizmetlerimizi daha önce elektronik ortama taşımış idik. Yeni yaptığımız çalışmalarla Ticaret sicil birimimizce verilen Ticaret Sicil Tasdiknamesi, İflas ve Konkordato Belgesi Merkez Nakli Belgesi (TSY. Md. 111) gibi belgelerin alınması işlemlerini de internet ortamına online olarak taşıdık.

Ticaret Sicili belge talep adımları aşağıdaki gibidir; Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından https://mersis.gtb.gov.tr’ye MERSIS kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusu”na girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme Işlemleri”ne giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir.

Bununla birlikte ticaret sicili tescil işlemlerini de aynı gün Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlamaya başladık. Üyelerimiz aynı gün online olarak Ticaret Sicil Gazetelerinehttps://www.ticaretsicil.gov.tr/view/hizlierisim/girisyap.php adresinden ulaşabilmektedir.

Üyelerimizin iş ve işlemlerini kolaylaştıracak düzenlemelerimiz devam edecek olup, yasal çerçevede izin verilen tüm hizmetlerimizi web ortamına taşıyacağız, üyelerimiz odamıza gelme zahmetine katlanmadan bulundukları yerden hizmetlerimizden yararlanabilecekler” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi