Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile Filyos Bölgesinde Lojistik Merkez kurulması çalışmaları kapsamında Ankara Lojistik Üssü ziyaret edildi.

Ziyaret heyetinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Uzman Muharrem Sarıkaya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yetkilisi Kübra Birhan, Pal, Yetkilileri Emin Dedeoğlu, Sefa Pamuksuz ve Esen Çağlar yer aldı.

Ankara Lojistik Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir; ziyaret heyetine Ankara Lojistik Merkezinin kuruluş hikâyesini, yönetim yapısını, işleyişini, ne tür yüklerin depolanması ve taşınması konularında çalıştıklarını anlatan bir sunum yaptı. Karşılıklı soru cevap şeklide devam eden toplantıda Özdemir deneyimlerinden ve mevcut durumdan yola çıkarak Filyos bölgesinde çok modlu bir Lojistik Merkez kurulmasının isabetli olacağını; Ankara Lojistik Merkezinin işbirliği ile Ankara’lı girişimcilerinde bu merkezden istifade edeceğine inandığını söyledi.

Zonguldak  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Filyos Vadi Projesinin; Limanı, Endüstri Bölgesi, Serbest Bölgesi ile faaliyete geçirilmesine her zamankinden daha fazla yakın olduklarını; Limanın altyapı inşaatının 2020 yılı sonunda biteceğini, Endüstri Bölgesinin altyapı çalışmalarına yönetici şirket Tosyalı Holding tarafından başlanıldığını, 2021 yılında yer tahsisine geçilmesinin planlandığını belirterek burada çok modlu bir Lojistik Merkez’e ihtiyaç olacağını ön gördük ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımızdan böyle bir çalışma yapmasını talep ettik. Şimdiden bu planlamaları yapmalıyız ki yarın geç olmasın. Bölgemiz bu yatırımlardan azami oranda pay alabilsin.

Kabulleri ve deneyimlerini paylaştıkları için Ankara Lojistik Merkezi yöneticilerine ve özellikle Ali İhsan Özdemir’e  teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonrasında Lojistik Merkez gezilerek incelemeler yapıldı. Heyet hatıra fotoğrafı çekilmesinden sonra Ankara Lojistik Merkezinden ayrıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi