Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel'i ziyaret ederek Amelebirliğinin öğrencilere destek olması yönünde talepte bulunduğunu belirtti.

Vakıflar ve Belediyelerin çıkarılan bir kanunla burs vermesinin yasaklandığını ifade eden Zaman, “Bizde eğitim öğretim dönemi başladığında Endüstri Meslek Lisesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin ders, araç, gereç ve öğlen yemeklerini yıl boyunca karşılıyoruz” dedi.

ZOTEV’İN AYAKTA KALMASI GEREKİYOR

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı Başkanı Fikret Zaman, açıklamasına şöyle devam etti: “Kısa bir süre önce Amelebirliği Başkanlığına atanan Sayın Şenol Yücel’i ziyaret ettim. Şenol Yücel sevdiğimiz bir insan. Zonguldak'ta 3 tane Vakıf var. Bunlar ZOTEV Vakfı, Çelikel Lisesi Vakfı ve TED Koleji Vakfı. 3 vakfın içerisinden sadece üye aidatı ile geçinen ZOTEV Vakfıdır. Amelebirliği demek Zonguldak demek Zonguldak'ın nüfusunun da önemli kesimi Endüstri Meslek Lisesi mezunlarıdır. İşsizliğin had safhada olduğu bu dönemde Amelebirliği TTK’da çalışan yani Amelebirliğine üyesi olanların çocuklarına burs yardımı yapıyor. Bu doğrultuda Amelebirliği Başkanımızdan vakfımıza Amelebirliği'nin destek olması noktasında taleplerimizi ilettik. Şenol Bey sıcak baktı. Ankara'da ki görüşmelerini yaptıktan sonra Zonguldak'ta bunu değerlendirip bize bu konuda bilgi aktaracağını söyledi. Zonguldak'ın önemli kesimini elinde tutan bu vakfın ayakta kalması gerekiyor. Dolayısı ile mutlaka bir yerden destek alması şart ve bu desteğinde en önemlisi Amelebirliği tarafından olabileceğini düşünüyoruz.”

ÖĞRENCİLERİN ÇEŞİTLİ İHTİYAÇLARINI YIL BOYUNCA KARŞILIYORUZ

Gazetecilerin Amelebirliği'nden ne gibi yardım bekliyorsunuz sorusuna da cevap veren Zaman; “Öğrencilere burs anlamında olabilir başka türlü destek yapabiliyorsa o da olabilir, maddi anlamda ekonomik anlamda destek de olabilir. Amelebirliği tabii ki kendi yönetmeliği çerçevesinde ne kadar uygun olur kendi yapacağı araştırma ile beraber ortaya çıkacaktır. Vakıflar ve Belediyelerin çıkarılan bir kanunla burs vermesi yasaklandı. Biz burs veremiyoruz ancak ne yapıyoruz Endüstri Meslek Lisesinde okullar açıldığında okul idaresine yazı yazıyoruz okul idaresi bize ihtiyaç sahibi öğrencileri bildiriyor onların ders, araç, gereç ve öğlen yemeklerini yıl boyunca karşılıyoruz” diye konuştu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi