İYİ Parti Zonguldak Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle zor durumdaki esnafa ekonomik destek sağlanması gerektiğini bildirdi.

Balbaloğlu, yazılı açıklamasında, bu süreçte yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının “Şehit” sayılması ve geride kalan ailelerinin de mağdur edilmemesi gerektiğini savundu.

Hasta sayısının artışı nedeniyle hastanelerin yükü kaldıramaz hale geldiğini, sağlık çalışanlarının da yoğun mesai harcadığını belirten Balbaloğlu, şunları kaydetti:

2 HAFTALIK TAM KAPATMA!

“Alınan yanlış kararların sonucunda özellikle kurban Bayramının da hareketliliğin artması ve tatil yerlerinin açılması ekonomik kaygılar nedeniyle önemlerin azaltılması salgının artarak yayılmasına neden olmuştur. Salgının önlenmesinde tüm bilim insanlarımızın ifade ettiği gibi en az 2 haftalık tam kapanma gecikilmeden uygulanmalıdır. Ne yazık ki yıllardır ülkemizde bu tarz kriz önlemleri ve kriz yönetimi adına tek bir adım atılmaması, öngörüler oluşturulmaması öyle görünüyor ki daha birçok vatandaşımızın can kaybına neden olacak ve bu yükün altından kalkılamayacaktır.

ŞEHİT SAYILMALILAR

Yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinde canla başla çalışan  sağlık personelimiz içinde canlarını  kaybeden çok sayıda sağlık çalışanımız,  şehit adledilmeli ve geride bıraktıkları bize olan emanetleri mağdur edilmemelidir. Covid-19 meslek hastalığı kategorisine biran önce alınmalıdır.

ESNAFA DESTEK OLUNMALI

Pandemiyle birlikte zor durumda bulunan esnafımıza da bu dönemde kira ve nakit işletme desteği vergi ödemelerinin faizsiz ötelenmesi özelikle cafe, restoran, kahvehaneler, çay ocakları, servis işletenler, kantin işletenler, kırtasiye, özel eğitim veren kurumlara işletme destekleri ve çalışanlarının vergi prim desteklerinin yapılması, yine çalışanlarının kira, doğalgaz ve elektrik harcamalarında destek verilmesi gerekmektedir.

ÜCRETSİZ AŞILANMA

Bu dönemde salgının önlenmesinde en önemli faktör olarak görülen aşılanma üzerindeki tüm ön yargıların önüne geçebilmek için başta Sağlık Bakanlığı, tabip odaları, eczacılar birliği ve Sivil toplum kuruluşlarımızla, ortak yol belirlemeli ve halkımıza aşılanma yönünde bilgilendirme yapılmalı ve bir an önce toplumun ücretsiz aşılanması hayata geçirilmelidir.

ASGARİ ÜCRET 3 BİN LİRA OLMALI

7 milyondan fazla kişiyi ve ailelerini ilgilendiren asgari ücret düzenlemesinde İYİ Parti olarak da ifade ettiğimiz asgari ücret üstündeki verginin kaldırılarak hem işçimizin hem de işverenin yükünün azaltılması ve asgari ücretin net 3 bin lira olması gerekmektedir.

Yine son günlerde elektrik dağıtım şirketlerinin şirketin kendi şahsi masraflarının temsil ağırlama, ilan, dernek aidatı, noter masrafı gibi harcamaları 2021-2025 yılları arası 5 yıl daha faturaya yansıtılması, pandemi dolayısıyla ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlarımıza  daha da yük bindirecektir. Bu hukuksuz uygulamadan biran önce vazgeçilmelidir.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi