Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yaptığı açıklamada, ““Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının hak ve hukukunun korunması, geliştirilmesi, yeni hakların alınması noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde de, illerimizi ziyaret ediyoruz” dedi.

Ünal, beraberinde Kamu Sen İl Temsilcisi Mithat Bağcı, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören ve bazı sendika yöneticileri ile birlikte, Türk Diyanet Vakıf Sen rahmetli şube başkanı Halil Korkmaz’ın oğlunun nikahı için geldiği Zonguldak’ta gündemi değerlendirdi.

Kamu Sen İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamada bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal  “Türkiye Kamu-Sen 1992 yılından beri ilkeli, kararlı, sorumlu ama hepsinden önemlisi bunu hep vurguladığımız, özellikle altını çizerek de söylediğimiz ahlaklı bir sendikacılık yapmanın çabası, gayreti içerisindir. Bugün itibariyle 420 binlere yaklaşan üyesi ile Türkiye’nin en ücra köşesinde değerli, yiğit bir temsilcisi ile görevine dev am etmektedir. Bu vasıtanızla da bütün temsilci ve üye arkadaşlarımıza ben şükranlarımı arz ediyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Zor bir süreçte sendikacılık yapıyoruz özellikle bu covit-19 salgını sebebiyle sendikacılık da dahil olmak üzere bir sürü işlerin askıya alındığı bir ortamda sendikacılık yapıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Tabi biz Türkiye Kamu-Sen olarak şunun altını yine çizerek söylüyorum; liyakat esası, liyakat anlayışı, bilgi, becerinin olması noktasında bunun ön plana çıkarılması gerektiğini hep söylüyoruz ve kamu çalışanlarının hak ettiği yere kendi hakkı ile bilgisi ile becerisi ile gelebileceği bir sistemin oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak öteden beri Sayın Cumhurbaşkanının yaklaşık 2 yıl önce söylediği 3600 ek gösterge talebinin de, yani bizim talebimizin de Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünün de bir an önce yerine gelmesi. Sadece 4 hizmet koluna değil, bütün kamu çalışanlarını ayırmadan bu hakkın verilmesi. Yine üzerinde çok durduğumuz ve çalışanlarımızın talebi olan 4/B sözleşmeli arkadaşlarımızı ayırmadan3+1, süreli, süresiz veya değişik şekillerde sözleşmeli çalışan bütün çalışan arkadaşlarımızın acilen, bekletilmeden kadroya geçirilmesi talebimizdir. Yine hizmetli arkadaşlarımızın problemlerinin giderilmesi, bayram ikramiyelerinin verilmesi gibi buna benzer taleplerimizi her platformda Türkiye Kamu-Sen olarak dile getiriyoruz.

Önceki gün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve Zonguldak ilinde yayın yapılan 320 milyon metreküp doğalgazın bulunması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir, memnun etmiştir. Yüce Allah ilgili olanlara, etkili, yetkili olanlara yardım etsin, biz teşekkür ediyoruz bütün emeği geçenlere. Bizim hedefimiz de zaten öteden beri söylediğimiz büyük güçlü Türkiye hedefinin bir an önce geciktirilmeden yerine getirilmesi.

Burada Türk milleti olarak birlik, bütünlük içerisinde yarınlara daha güçlü gideceğimize biz inanıyoruz. Çünkü geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz, ABD Başkan adaylarından Biden’in bir sözü vardı. Türkiye’nin iç meselesine karşılık bir sözdü bu. Biz şunu açıkça da söylüyoruz Türkiye Kamu-Sen olarak. Türk milleti kendi iradesini, kendi göbek bağını kesecek güçtedir. Türk devleti güçlü bir devlettir. Kadim bir medeniyettir. Yani dışarıdan gelen bütün sözler bizim için bir sinek vızıltısı şeklindedir. O yüzden de biz birlik, bütünlük içerisinde olduğumuz sürece; Türk milleti 83 milyon sadece Türkiye’de yaşayanlar değil Türk dünyası, İslam dünyası ve mazlum milletlerin burada bir sesi olarak yarınlara daha güçlü bir şekilde gideceğimize biz inanıyoruz.

Buradan şunu da söylemek istiyorum. Türkiye’deki birlikteliğin yarınlara daha güçlü gitmesi için bütün kurum yöneticilerinin adaletli bir şekilde davranması gerekir, insanları yine söyleyelim; sendikasına göre memleketine göre düşüncesine göre veya birilerine yakınlığına göre ayırmadan hakkaniyet içerisinde davranmalarını buradan özellikle belirtmek istiyorum ve saygılar sunuyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi