Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, yüzde 70’ini bitirdikleri dernek binası inşaatının tamamlanabilmesi için duyarlı vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır diyen Şirin, “Zonguldak’tan fazla bir destek alamadık bu konuda üzüntülüyüz. Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarından acilen destek bekliyoruz. Çünkü piyasaya borcumuz var” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİMİZ BİNAMIZIN İNŞAATINDA SONA YAKLAŞTIK

“Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak yıllardır özlemini çektiğimiz, erişimde çok büyük sıkıntılar yaşadığımız hizmet binamızın inşaatına devam ediyoruz. Önceden İŞKUR binasının altında şuan ise köprü ayağında baraka görüntüsünde olan yerde yıllardır hizmet verdik. Bu zamana kadar yer sorunumuzu bir türlü çözemedik. Sağolsun Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan’ın engelli tuvaletinin olduğu yeri bize tahsis etmesinin ardından buraya bağışçıların destekleriyle yeni binamızın inşaatına başladık. Hayırseverlerin bağış yapmalarını bekliyoruz. Çünkü burası kamu hizmeti verecek, kamu yararına olan bir derneğin binası olacak. Herhangi bir ticari müessese olmayacak. Dernek binamızın inşaatının şuanda yüzde 70’ini bitirmiş durumdayız. Bir aksilik olmaz ise yaklaşık 10-15 gün içinde yeni binamıza geçerek hizmetlerimizi daha güzel vereceğiz. Halkımızda daha güzel bir ortamda bizleri ziyaret edebilecek.

BAĞIŞLARIN ÇOĞU İLDIŞINDAN OLDU!

Ancak üzülerek söylüyorum; yapılan bağışların çoğu genelde il dışından oldu. Örnek verecek olursak; sosyal medyadan bizim çalışmalarımızı izleyen Kozlu doğumlu olup Almanya’da yaşayan bir arkadaşımız bizlere 300 EURO yardımda bulundu. Aynı şekilde Çaycuma doğumlu olup İstanbul’da yaşayan bir arkadaşımız 10 bin lira bağışta bulundu ve inşaatımıza başlayabildik. Zonguldak’tan gerçekten fazla bir destek alamadık bu konuda üzüntülüyüz. Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarından acilen destek bekliyoruz. Çünkü piyasaya borcumuz var. İnşallah bu işi başaracağız ve engellilerimize daha güzel hizmetler vereceğiz. Bilinmelidir ki; Her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır. Bu nedenle buraya yapılan yardımlar her yönüyle çok önemlidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi