İçişleri Bakanlığının “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik “ yılı ilan edilmişti.

Yaya önceliğini öne çıkarmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak için 81 ilde eş zamanlı olarak yaya geçitlerinde yürüyüş düzenlendi.

Çocuk Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler katıldı.

Vali Tutulmaz ve beraberindekiler yaya trafiğini geçerken araçların durup durmadığını kontrol ettiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, durduğu bir araçta maske kullanmaması nedeniyle şoförü ikaz ederken, yolcu otobüsleri ve minibüsleri durdurarak vatandaşlara yaya önceliği hakkında bilgilendirme yaparak düdük dağıtırken, Emniyet ve Jandarma ekipleri de, hem kolonya, hem çikolata hemde konu ile ilgili bilgilendirme formları dağıttı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamasında, “Bugün Emniyet müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Sahil Güvenlik Komutanımız ile beraber trafikle ilgili denetime çıktık. Burada amacımız yaya geçitlerinde kurallara uyulup, uyulmadığını gözlemlemek, şehir içi toplu taşımları denetlemek, bunun yanında vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarına dikkat çekmek adına bu denetimi yapıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere Bakanlığımızın ‘Öncelik Yaya’ diye bir projesi var. Yayaların önceliğinin dikkatinin çekilmesi yönünde son iki yıldır ciddi çalışmalar yapılıyor. Ama hala vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmadıklarını görüyoruz. Basın mensupları vasıtası ile vatandaşların dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Bizler çekiyoruz, sizler de çekerseniz öncelikle yayalarımızın bu önceliğini hep beraber vatandaşımıza daha fazla duyurmuş oluruz ve uygulamada her hangi bir sıkıntı olmadan bunu uygulamış oluruz.

Tabi trafik bir eğitim sorunu aslında. Çocukluktan itibaren trafikle ilgili eğitimlerimizi bizim artırarak devam etmemiz gerekiyor. Devlet olarak. Bu doğrultuda da şu anda ilimizde çocuk trafik eğitim alanı son aşamaya da geldi inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle beraber orayı da gezeceğiz. Bundan sonra ilkokul aşamasında iken her çocuğumuzu muhakkak trafik eğitiminden geçireceğiz uygulamalı bir şekilde. Bunu zaman içerisinde inşallah hep beraber toplumu daha duyarlı, kurallara daha hassas bakan bir hale inşallah hep beraber geldiğini görürüz diye düşünüyorum. Bunda tabi siz basın mensuplarımıza da çok önemli görevler düşüyor. Bu tür aksamalar olursa o aksamaları daha çok gündemde tutarak, hep biz kamuyu, hem de vatandaşlarımızı bu yönde uyararak bu bilinci, farkındalığı inşallah hep beraber sağlamış oluruz diye düşünüyorum”

Editör: Haber Merkezi