Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın katledilmesine tepki gösteren sağlık çalışanları protesto alkışları eşliğinde Madenci Anıtı önüne yürüyerek acılarını haykırdılar.

Konya Şehir Hastanesinde görevi sırasında katledilen Dr. Ekrem Karakaya'nın acısını yaşayan sağlık çalışanları Atatürk Devlet Hastanesinde bir araya gelerek Kent Merkezindeki Madenci Anıtına kadar ellerinde pankartlar ve Dr. Ekrem Karakaya'nın fotoğrafının olduğu dövizlerle yürüdüler. Yürüyüş sırasında ve basın açıklaması okunurken caddede bulunan birçok vatandaş sağlık çalışanlarına alkış tutarak destek verdiler.

Katledilen Dr. Ekrem Karakaya anısına Madenci Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan hekimler ve sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Uzm Dr Kübra Yıldız, şunları söyledi:

SAĞLIKTA ŞİDDET SADECE SAĞLIKÇIYI DEĞİL HEPİMİZİ İLGİLENDİRİR!

“6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Uzm. Dr. Ekrem Karakaya poliklinikte bir hasta yakınınca silah ile öldürüldü! Bugün sağlık alanında bir kara leke olarak tarihe geçti! Katil kim? Katil bir kişi değil! Bu olay sadece bir insan-bir hekim-bir hasta-hasta yakını sancısı değildir! Bu olay toplumsal bir kıyımdır! Toplumsal bir yıkımdır! Toplumsal bir cinayettir! Sağlıkta şiddet sadece sağlıkçıyı değil hepimizi ilgilendirir! Her gün hayatımızla tehdit edildiğimiz güvensiz çalışma ortamları ile insani olmayan çalışma saat ve koşulları ile Hekimin ve sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırması ile Şiddetin, Hakaretin Önünü Almak yerine Önünü Açan medya çalışmaları Hastayı; canını koruyana düşman eden sağlık idare-yöneticilerinin tutumları ve kötü sağlık politikası uygulamalarının sonucu ile Ortaya çıkan Sağlıkta Kıyımdır!

BİZLER HEKİMLER VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İTİBARSIZLAŞTIRILDIK, GÖZDEN ÇIKARILDIK!

Bizler hekimler ve sağlık çalışanları itibarsızlaştırıldık ve gözden çıkarıldık! Bizler onurumuzla sınandık! Bizler hak ettiğimiz özlük haklarından yoksun, insanı olmayan şartlarda çalıştık, çalıştırıldık. Bizler tüm bunlara rağmen aylardır dimdik durduk Sağlık İçin Adeta Savaştık! Yaşamak için Savaştık! Yaşatmak için Savaştık! Bugün Öldürülen Görev Şehidimizdir! Başın Sağolsun Türkiye! Başın sağolsun İnsanlık! Biz hekimler biz sağlık çalışanları cephede savaşmıyoruz. Biz sağlık kuruluşlarında halkımıza hizmet veriyoruz. Doktor arkadaşımız cephede askerlerimizle sırt sırta savaşırken ya da onlara şifa dağıtmaya çalışırken bir terörist tarafından şehit edilseydi gururlu gözyaşlarımızla huzurla görevimizi icra ederdik. Ancak doktor arkadaşımız şifa dağıtmaya çalıştığı bir hasta yakını tarafından vahşice katledilmiştir. Acımız bundandır. Bize kulak ver Zonguldak! Bize kulak ver Türkiye! Tükeniyoruz! Sağlık Sistemi Can Çekişiyor. Hekimler Can çekişiyor. Sağlık Çalışanları Can çekişiyor. Öldürülüyoruz! Hekimler katlediliyor. Sağlık çalışanları katlediliyor. Halkın sağlığı ve canı katlediliyor. Başımız sağolsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi