İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının 'Afet Tatbikat Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak merkez ve ilçelerde okullarda eş zamanlı olarak ‘Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Zonguldak Merkez’de İbrahim Fikri Anıl Ortaokulundaki tatbikata, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, okul müdürü, öğretmenler katıldı.

Düzenlenen tatbikat gereği öğrenciler ilk sirenle senaryo gereği ‘Çök-kapan-tutun’ yöntemi ile sıraların altına kapandıktan sonra ikinci çalınan sirenle birlikte okul tahliye edilerek öğretmenlerin koordinesinde okulun bahçesinde bir araya geldiler.

Tatbikatta, AFAD, UMKE ve İtfaiye ekipleri ise okula girerek senaryo gereği enkaz altında kalan öğrencileri sedyeye alarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, il genelinde 458 okulda 8 bin 492 personel ve 93 bin 188 öğrencinin tatbikata katıldığı açıklandı.

Editör: Haber Merkezi