Uluslararası Aile Haftası kapsamında 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Zonguldak Madenci Anıtı önünden başlayan yürüyüşe, Zonguldak Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, İYİ Parti İl Başkan yardımcısı Ekrem Güllüdağ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, birçok daire müdürü ile, Emniyet mensupları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi ve çocuk hakları komitesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Madenci Anıtında başlayan yürüyüş müzik eşliğinde Zonguldak Valiliği önüne kadar devam etti. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından Adiviye Bakkal, Devrek Huzurevinden Mübeccel Saygılı, Koruyucu Aile Tamer ve Koçdoğan çifti ile Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz kürsüye çıkarak düşüncelerini söylediler.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz konuşmasında, “1947 doğumluyum. 4 çocuk babasıyım.30 yaşında torunum var torunumdan, 2,5 yaşında da bir torunu var. Hala daha 30 yaşındaki torunumla beraber hala oğlumla torunumla yemeğimiz bir. Bir tabağımızı bölmedik daha. Bir insan annesine babasına sahip çıkmıyorsa topluma da faydası olmaz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Aile Haftası nedeniyle günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada, ‘Aile toplumun en önemli unsurudur’ diyerek şunları söyledi:

“Koydum tüm sevinçlerimi önüme baktım ki hepsi ailem. 15-21 Mayıs Uluslar arası aile haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bakanlığımız neticesinde tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen biz büyük bir aileyiz farkındalığını oluşturmak amacıyla yaptığımız etkinliğimiz bununla ilgili etkinlerimiz devam edecek. Aile hepimizin bildiği gibi evlilik kurumuyla birleşen toplumun en küçük en önemli unsurudur”

Zonguldak Vali yardımcısı Yıldırım Uçar da konuşmasında, “Aile haftamızın kutlu olmasını diliyorum. Bugün aile haftasının başlangıcında programlarımız vardı. Programlar çerçevesinde çok kısa süre içersinde bu programları hazırlayan İl Müdürümüz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir tesadüf aynı zamanda gençlik haftası içerisindeyiz. Ailenin temeli gençliktir. Tabi ki dünyanın her yerinde bu böyle” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol, Valilik önünde, Jandarma, Emniyet, Sağlık Müdürlüğü ve Müftülük tarafından açılan stantları gezmesinin ardından vatandaşlar ve gençlere fidan dağıtıldı. Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi