Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, pandemiden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle mağdur olan meslek kuruluşlarının olduğunu söyledi.

Zonguldak il genelinde işyerini kapatandan daha çok işyeri açan esnafların olduğunu belirten Coşkun, “Süreç nedeniyle işyerini kapatan esnaflarımız var ama Zonguldak il geneline baktığımızda işyeri açan esnafımız kapatandan daha fazla. Şuanda il genelinde 270 esnafımız işyerini kapatmış ancak 770 işyeri de açılmış” dedi.

Esnaf ve sanatkarların Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları krediler nedeniyle takibe düşen esnaflar için yapılandırma yapılacağını ifade eden Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF TİCARETİNİ KREDİYLE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR

“Esnaf ticaretini kredilerle döndürmeye çalışıyor. Özellikle pandemi döneminde bir takım kredilerimizde ötelemeler yapmıştık şimdi o ötelemelerin süresi geldi. Esnaf Kefalet aracılığıyla kullanılan kredilerimizde takibe düşenler için yeniden yapılandırma başlattık. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hanfendinin bu konuda “Esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz” açıklaması var bu hafta içerisinde o başlıyor.

PANDEMİDEN ETKİLENEN MESLEK KURULUŞLARI VAR

Özellikle pandemiden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle çok etkilenen meslek kuruluşlarımız var. örneğin kahveci esnaflarımız kahvehanelerde oyunların serbest olmasını istiyor. Çünkü kahvehanelerini açıyorlar ama satış yapamıyorlar dolayısıyla bunun tüpü var, kirası var, işçisi var günlük maliyetlerini karşılayamıyorlar. Okullar Mart ayından bugüne kapalı olduğundan kırtasiyeci esnaflarımız ile kantinci esnaflarımızda mağdur. Gözden kaçan ama mağdur olan birahaneci esnaflarımızda var onlarda sosyal mesafeye dikkat ederek işyerlerinin açılmasını istiyorlar. Bu gibi pandemi nedeniyle mağdur olan esnaflarımıza devletimizin destek vermesi gerekiyor.

DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ ELİNİN DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR

Esnaf Odaları Birlikleri olarak ayda bir kez Ankara’da toplantı yapıyoruz ve o toplantılarımızda bu konuları gündeme getiriyoruz. Bu ay içerisinde de toplantı yapacağız ve bu konuları tekrar gündeme getireceğiz. Okullar kapalı olduğu için servisçi arkadaşlarımızda çok mağdur ve çok sıkıntıları var. Devletimizin şefkatli elinin burada devreye girmesi gerekiyor. Bu meslek guruplarına küçükte olsa mutlaka destek gerekiyor. Süreç nedeniyle işyerini kapatan esnaflarımız var ama Zonguldak il geneline baktığımızda işyeri açan esnafımız kapatandan daha fazla. Şuanda il genelinde 270 esnafımız işyerini kapatmış 770 işyeri de açılmış.”

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ

15 Temmuz hain darbe girişimini lanetleyerek konuşmasını sonlandıran Coşkun, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifa diliyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acı günler göstermesin” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi