Zonguldak’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Gençlik yürüyüşü yapılırken, Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunum töreni yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Kemal Köksal Stadyumu'nda gerçekleşen kutlamalarda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz gençlerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Yüksel konuşmasında,”Türkiye’nin kaderini belirleyen, ülkemizi işgal kuvvetlerinin elinden kurtararak bağımsız bir Cumhuriyet kurmamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı, birçok kahramanın fedakarlıkları sayesinde kazanılmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Kadın erkek, çocuk, yaşlı demeden tüm milletin bir vücut olduğu mücadelede, başta Atatürk olmak üzere kahramanlıkları ile duygulandıran, nice kahramanlarımızın zaferidir.

Tarihini kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gelecek kuşaklarına aktarabilen toplumlar tüm zorluklara rağmen ayakta dimdik durabilmektedir. Bu bilinçle 103 yıl önce tam da bugün ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolası ile bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüştür. Kazanılan bu zaferin devamının getirilmesi ve küllerinden yeniden doğmuş olan ülkemizin kalkınması için de gençlere olan güvenini göstererek bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir. Binlerce şehit vererek büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.

Dünyada gerçekleşen olayları ve gelişmeleri doğru değerlendirip, ona göre yol haritaları Çizebilmek için; daha çok okuyan, sahip olduğu bilgiyi sorgulayan ve sürekli güncelleyen, yeteneklerini geliştiren, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olan, olayları ve gelişmeleri geniş bir perspektif ile değerlendirebilen gençler, değişimin ve gelişmenin en önemli anahtarı olarak yarınlarımıza ışık tutacak, geleceğimizin garantisi, birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmezi olacaktır. Yarının Türkiye'si, sizlerin çalışmalarınızda gösterdiğiniz çabalar ile şahlanacaktır.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunulurken, jimnastik, tekvando ve çeşitli spor dalında eğitim gören sporcular da hünerlerini sergiledi.

Kemal Köksal Stadyumunda kutlamalar öncesinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler, Gençlik Merkezi eserleri ile Emniyet, Jandarma ve Sağlık müdürlüğü tarafından açılan stantları gezdiler.

Bu arada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Kemal Köksal Şehir Stadyumunda yapılan bayram kutlamalarına, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, daire müdürleri ile yoğun bir halk topluluğu katıldı.

Editör: Haber Merkezi