Citibank Mikro Girişimci Ödülleri sahiplerini buldu. “Sürdürülebilir iş modeli” Türkiye 1’incisi Mikrokredi Zonguldak Şubesi üyesi Saniye Uysal oldu.

Citi Vakfı’nın Türkiye’de 2007 yılından bu yana Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliği, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve ARGE Danışmanlık'ın desteği ile yürüttüğü Citibank Mikro Girişimci Ödülleri’nin sahipleri, 10’uncu kez belirlendi.

56 ilden bin 500’e yakın girişimci kadının başvuruda bulunduğu Citibank Mikro Girişimci Ödülleri programında “Sürdürülebilir iş modeli” Türkiye 1’incisi Mikrokredi Zonguldak Şubesi üyesi Saniye Uysal oldu.

Devrek Güneşi Kooperatifinde faaliyet gösteren Mikrokredi Zonguldak Şube üyesi Saniye Uysal, duygularını şöyle ifade etti:

UYSAL: “MİKROKREDİ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ OLDU”

 “Ben Devrek Güneşi Kooperatifinde faaliyet gösteriyorum. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 53 kadın bir araya geldik ve üretim halindeyiz. Bizim işimiz ekip işi bu nedenle çok iyi düşünüp çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Riskleri çok ama biz ekip halinde bu işi güzel yapıyoruz. Mikro Kredi bu aşamada kurulduğumuz ilk yıldan itibaren en büyük destekçimiz oldu. Amacımız sağlıklı ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırmak.

Ürünlerimiz artık standartlara ulaştı. Ürünlerimize olan talep her geçen gün il içinde ve il dışında arttı. Pazar anlamında bir sıkıntımız yok. Raf ürünleri olarak tarhana, erişte, reçel çeşitlerimiz ile günlük çıkan unlu mamullerimiz var. Ayrıca Devrek ekmeği de çıkarıyoruz.

Bence kadınların her şeyden önce özgüvenleri gelişmeli. Üretmekten aldıkları mutluluk onları pekiştiriyor. Kadınlarımız kooperatiflerine aidiyet duygusuyla bağlanıyorlar. Uzun vadede baktığımızda kendi hammaddemizi kendimiz elde edeceğiz. Enerjimizi kendimiz elde edeceğiz. Daha temiz ve sürdürülebilir üretim yapacağız.”

YANIK: “MİKROKREDİ KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLUYOR”

Mikrokredi Zonguldak Şube Müdürü Selvi Yanık ise şunları söyledi: “Bu sene bayanlar arasında yapılan Citibank Mikro Girişimci yarışmasında “Sürdürülebilir iş modeli” dalında Türkiye birincisi Mikrokredi Zonguldak Şubemiz üyesi Devrek Güneşi Kooperatifi kurucularından Saniye Uysal oldu.

Saniye Uysal yaklaşık 11 yıllık üyemiz. İlk kredilerini aldıklarında Devrek Güneşi Kooperatiflerinde ceviz alacak paraları yoktu o nedenle kredilerini ceviz alımında kullandılar. Bize ilk başvuru yaptıklarında 6 kişiydiler şuan ise yaklaşık 55 kişiler.

Mikrokredi Zonguldak Şubemizin 350 aktif üyesi bulunmakta ve üyelerimiz farklı iş dallarında meşgul olmaktadırlar. Üyelerimiz ilk etapta kredilerine 1000 lira esnafsa 1500 lira ile başlıyorlar. Üyelerimiz en yüksek limit olarak ise 15 bin liraya kadar kredi kullanabiliyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi